– Alle bekymringene forsvant da jeg leste brevet fra Utlendingsdirektoratet (UDI), forteller Sina (34).

I hele sommer har han ventet på at UDI skal svare på hans søknad om opphold. Forrige uke kom svaret. Han fikk bli i et halvår til.

– Det var tidlig på morgenen da jeg fikk en epost. Jeg var litt i ørska, men våknet raskt da jeg så at det var fra UDI.

«Du har fått forlenget oppholdet» er en av de beste setningene han noen gang har lest.

– Jeg ringte med en gang mamma og pappa i Iran. De har vært veldig bekymret for situasjonen min i Teheran. De var overlykkelige over at jeg får bli i Norge, sier Sina som av hensyn til egen sikkerhet ikke ønsker å stå fram med fullt navn i avisen.

– Kan bli dømt til døden

Adresseavisen har ved flere anledninger skrevet om den uvanlige situasjonen til iranske Sina. I mange år var han en av ytterst få – kanskje den eneste – som spilte svartmetall i islamistiske Iran. Han levde i konstant trussel om å bli arrestert av et regime som forbinder metall-musikk med satantilbedelse.

– Myndighetene kobler svartmetall til satanisme. Det kan bli livsfarlig for Sina. Blir han tiltalt for å dyrke Satan, kan han bli dømt til døden, sa professor og menneskerettighetsekspert Mahmood Amiry-Moghaddam til Ukeadressa tidligere i år.

Spilte inn plate i Trondheim

Etter at Sina kom til Norge i januar, har han spilt inn en plate med noen av landets ledende svartmetallmusikere. For en som er vant til å jobbe i det skjulte i Teheran, var det en åpenbaring.

– Det er utrolig at jeg endelig er i Norge. I årevis har jeg lest om landet og fått et intenst ønske om å reise hit. Landet er alt jeg har drømt om. Jeg elsker naturen, atmosfæren og menneskene, sa Sina den gang.

Siden har han knyttet flere kontakter i det norske musikkmiljøet, fått platekontrakt og planlegger konserter. Han er også en hovedperson i den orkdalsproduserte dokumentarfilmen «Blackhearts». I filmen møter vi mennesker over hele verden som vier sitt liv til den opprinnelig særnorske musikksjangeren svartmetall.

Fikk platekontrakt

Sina var overbevist om at all hans aktivitet oppfylte kravene til forlengelse av oppholdet. Men man kan aldri være helt sikker.

– De har vært en svært vanskelig tid. Jeg har følt meg utrygg og stresset. Det tærer å vente på en så avgjørende beslutning, sier Sina.

Nå kan musikeren igjen se framover.

– Jeg har fått platekontrakt med et nederlandsk selskap. Neste måned gir de ut plata jeg spilte inn i Trondheim i februar, sier en fornøyd Sina.

Han skal også være med å promotere dokumentarfilmen han er med i.

– Nå til helgen skal produsent Christian Falch og jeg til festivalen Eidsivablot på Eidsvoll for å presentere filmen. Jeg kommer også til snakke om musikken min og situasjonen min i Norge, sier Sina.

Sina spilte inn sin første plate med fullt band i Trondheim i februar. Neste måned slippes den på et nederlandsk plateselskap.