Resjemheia er et fjellparti mellom Notodden og Bø, og refererer til trondheimsbaserte Mattis Kleppens oppvekst mellom slåttespill i Bø og blues på Notodden. Legger du til ytterligere en akse, tradisjonsmusikk fra Mali og Senegal, får du uttrykket Kleppen prøver å fange her.

Resultatet er en personlig syntese av flere ulike musikalske tradisjoner, med rutinerte Kleppens tydelige signatur som rødglødende tråd. For om prosjektet høres teoretisk ut, fremføres det med en entusiasme og kunnen som ikke bare gjør den lytteverdig, men som også den sparker opp nye musikalske dører: Når han begir seg ut på slåtter som «Bordstabelen» og «Tjugedalen», men særlig når han blander stilartene til en helt særegen miks og får med band, som på platas beste spor «Tamatant Tilay». Mest overraskende er coverversjonen av Motorheads «Iron horse», i en utgave atskillig mer fintfølende enn originalen.

Trommis Kenneth Kapstad og vokalist Ingrid Helene Håvik bidrar å løfte og gi feeling til en plate som fort kunne blitt for navlebeskuende og akademisk konstruert. Slik er det altså ikke blitt, snarere tvert imot.

Høydepunkt: «Tamatant Tilay»

Anmeldt av KAI KRISTIANSEN