Regidebuten på film for en av USAs mest legendariske aktive manusforfattere er solid, men neppe så overbevisende som fansen hadde håpet på. Aaron Sorkin vil alltid bli husket som forfatteren bak tv-serien «The West Wing» (1999-2006), men han har levert svært gode filmmanus også, som «Moneyball» og «The Social Network».

«Molly's Game» er basert på boka og historien til Molly Bloom, den OL-aktuelle fristilkjøreren som gikk fra toppidrett til regi for en av verdens mest eksklusive undergrunns pokerspill. Jessica Chastain er ikke uventet god i hovedrollen, i et knallsterkt ensemble som tyder på at gode skuespillere ikke er vanskelige å be til et Sorkin-manus.

Molly og Molly: Virkelighetens Molly Bloom(t.v) og skuespiller Jessica Chastain ved den amerikanske premieren på «Molly's Game».

Også som regissør lener Sorkin seg tungt mot ord, med en energisk fortellerstemme og kompakte dialoger. Det er laget dusinvis av lignende vekst-og-fall-drama om menn. Filmen er bedre som pokerdrama enn som far-datter-drama om flink pike og ambisiøs far som ikke bare får fram det beste i hverandre.

Utrolige historier fra virkeligheten blir stadig vanligere som basis for spillefilm. Det originale med «Molly's Game» er den spesielle miksen av toppidrett, poker, FBI og russisk mafia som ingredienser. Idris Elba gir tiltrengt tyngde til filmen som advokaten som motstrebende tar Mollys sak, mens Kevin Costner får for lite å spille på som faren til Molly Bloom.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG

Les også anmeldelsen av oscarnominerte «The Shape Of Water»