- Jeg og kona tar sjansen på at det blir finale og reiser ned til Malmø  17. mai, forteller Kjell Ivar Berger, som jobber som prest i Mjøndalen kirke.

Svensk 17. mai

Søstrene til Margaret, Mona og Miriam, er på plass allerede på torsdagens semifinale, og det blir derfor en svensk vri på nasjonaldagen til familien Berger i år. Men Margaret må de nok likevel klare seg uten.

- Hun har så stramt program, så hun kommer ikke til å få feiret med oss, sier pappa Berger, som forteller at både han og datteren er overrasket over den enorme oppmerksomheten.

Uforberedt på oppmerksomheten

- Jeg tror ikke Margaret heller var forberedt på dette, dette er mye større enn vi hadde trodd. Men hun takler det fint. Hun gir uttrykk for at hun er glad for at hun er såpass voksen som hun er, og at hun er trygg på både sangen og staben hun har med seg, sier Berger.

Margaret er en av favorittene før helgens finale, og klatret i dag til en andreplass på bookingselskapenes liste over hvem de tror vinner. Pappa Kjell Ivar tror datteren kan gjøre det bra, selv om han selv stusset første gang han hørte «I feed you my love».

- Ikke en sang man liker umiddelbart

- Det er ikke en sang man liker umiddelbart, men den stiger i kvalitet for hver gang man hører den.

- Er ikke det en ulempe om man skal vinne Grand Prix?

- Nå er det jo ikke sånn lenger at sangene nærmest var hemmelige før de sto på scenen, og den har blitt spilt mye og lastet ned noe voldsomt i forkant. Jeg tror også mange lar seg begeistre umiddelbart. At noen, som meg, bruker litt lenger tid kan jo ha noe med alder å gjøre, ler Berger.

- Har oppnådd målet uansett

Men uansett hvordan det går forsikrer han om at datteren allerede har oppnådd målet sitt med deltakelsen i melodikonkurransen.

- Hun har fått lansert sitt talent og fått dette til å bli det springbrettet hun ønsket seg, så uansett så har hun oppnådd det hun ønsket, sier pappa Berger.