Jan Holberg sa opp jobben, solgte båten og satset alt på å bli rockestjerne i en alder av 44 år. Fredag spiller han sammen med Åge Sten Nilsen, Tony Carey  og MGPjr-Celine på Byscenen som The Jan Holberg Project.

Solide gjester

- Det blir en heidundrende musikkaften med et supert show, allsidig musikk, høy energi og et topp band. Jeg kaller det poprockfunk med et snev av glam, forteller Jan Holberg.

Det blir sanger fra den nye platen «At your service», noen eldre låter og en dose med Wigwam. Gjestevokalister er Tony Carey kjent fra gruppa Rainbow, Åge Sten Nilsen og Celine.

- De rocker bra de, gliser Holberg som har bakgrunn fra Paul McCartney-skolen i Liverpool.

Spiller med Mike Stern

Rockestjernedrømmen lot imidlertid vente på seg, men for noen år siden bestemte Holberg seg for å satse. Det resulterte i turne og plateinnspilling med barndomshelten Joe Lynn Turner fra blant annet Deep Purple og Raiunbow, og i april går turen til USA for å spille inn en låt og musikkvideo med den verdenskjente jazzgitaristen Mike Stern.

Hvordan bassisten fra Hemne har klart å få med seg så solide samarbeidspartere klarer han ikke helt å svare på selv.

- Jeg får det spørsmålet ganske ofte, men jeg vet ikke. Åge Sten Nilsen sa til meg i går at det er en kominasjon av talentet og musikken og seriøsiteten min. Det kan være noe der, sier han.

Lørdag spiller The Jan Holberg Project med samme besetning i Aure.