Siden den første boka kom ut i 1997, har Harry Potter vært helten til millioner av barn, og voksne, over hele verden.

I den britiske tegneserieforfatteren Alan Moores nye roman, er det derimot en annen Harry Potter som blir presentert. Der blir nemlig Harry framstilt som en slags Voldemort, selv om ikke navnet Harry Potter blir nevnt i romanen, skriver The Independent.

I «Century 2009» har barnet med magiske evner, som det har blitt snakket om i århundrer, vokst opp og truer med å starte en epoke med endeløs terror. Dommedag er nær, og det hele starter i Nord-London.

Riddle som mentor

Romanen er siste del av trilogien «The League of Extraordinary Gentlemen (Vol III)», og foregår i 2009. De to foregående bøkene fant sted i 1910 og 1969.

Selv om navnet «Harry Potter» aldri er nevnt i boka, er likheten mellom J.K. Rowlings romaner og Alan Moores tegneserie umiskjennelig.

Et magisk tog dukker opp mellom plattformene på King's Cross station, og drar av gårde til en magisk skole. Antikrist-figuren har et skjult arr og en mentor som heter Riddle (Voldemorts virkelige navn er Tom Riddle).

I tillegg dukker karakterer som ligner Harrys bestevenner Ronny og Hermine også opp. Hovedpersonene Mina Murray, Allan Quatermain og Orlando i «Century 2009» er nødt til å ta opp kampen mot antikrist.

Mange rettssaker

«The League of Extraordinary Gentlemen (Vol III): Century 2009» slippes i Storbritannia og USA på onsdag. Lite fra boka har lekket på nettet på grunn av kultstatusen Alan Moore har blant tegneseriefans, men også for å hindre represalier fra Harry Potter-forfatter J.K. Rowlings forlag.

Rowlings suksessmerkevare har opp gjennom årene vært gjenstand for mange rettssaker om brudd på opphavsretten. I 2007 saksøkte forfatteren et amerikansk forlag for å stoppe utgivelsen av en 400-siders bokversjon av «Harry Potter Lexicon», som opprinnelig finnes på nett. Rowling vant saken, og en kortere, uautorisert versjon ble trykket året etter.

Alan Moore er en av Storbritannias mest berømte tegneserieforfattere, og har skrevet bøker som «Watchmen», «V for Vendetta» og «From Hell». Serien «The League of Extraordinary Gentlemen» er skrevet av Moore og tegnet av Kevin O'Neill, og ble lansert i 1999.

Alan Moores nye tegneserieroman framstiller Harry Potter, selv om han aldri navngis, som en antikrist som har kommet for å legge verden i ruiner.