I sommervarmen sitter Kari Rueslåtten (29) inne og svetter ved pianoet. Foran seg har hun tomme ark som skal fylles med melodier og tekster til den nye plata. Hun har akkurat kommet i gang, og bobler over av ideer etter et produksjonsopphold på mer enn et år.

- Plata «Pilot» levde så lenge at jeg ikke hadde hastverk med å lage noe nytt. Den ble utgitt i flere land etter hverandre, og det skjedde hele tida noe omkring den, så jeg hadde nok å gjøre, forteller trondhjemmeren.

Nesten et år etter at plata ble gitt ut, strømmet det på med oppmerksomhet, og låten «Exile» presset seg inn på MTV Nordics spilleliste. Mens Kari er i full gang med sitt neste album, skal «Pilot» gis ut i Australia.

Hennes musikalske karriere startet for ti år siden i det metal-inspirerte bandet 3rd and the mortal. Allerede da rettet det internasjonale musikkmiljøet øyne og ører mot trondheimsjenta. Med sitt spesielle lydbilde og sin særpregede stemme holder hun fortsatt på utlandets oppmerksomhet. Hun liker å koble rare lyder og få det til å låte bra sammen. Varemerket Er blitt en blanding av elektronisk og akustisk musikk, men på den nye plata tenker Kari i nye baner.

- Jeg går litt mer i akustisk retning nå. Dessuten vil jeg bli enda tydeligere i folkemusikkflørten, røper hun.

Fra sart til bråkete

Selv om hun ikke har produsert noe i det siste, har ikke Kari ligget på latsiden musikalsk sett. Konsertaktiviteten har vært høy, og søndag opptrer hun og bandet i Kjeller'n i Olavshallen i forbindelse med Olavsfestdagene. Konserten tar utgangspunkt i låtene fra «Pilot» og hennes to tidligere album «Spindelsinn» og «Mesmerized». Men Kari utelukker ikke at publikum også får smakebiter fra hennes neste album.

- Lydbildet under konserten blir alt fra sart til bråkete. Likevel har jeg funnet ut at de ulike melodiene passer sammen på en måte. Til sammen blir de en reise gjennom de ulike epokene. Konsertaktiviteten den siste tida har også vært en stor inspirasjonskilde for trondheimsmusikerens neste plate.

Vil synge mer

- Alle konsertene har lært meg mer om min egen musikk. Før var jeg veldig opptatt av lydbildet, og jobbet mye med det. Nå skal jeg huske at det også er veldig gøy å synge. Jeg har lett for å glemme det, ler Kari.

Hun stiller strenge krav til seg selv og har hele tiden hatt som mål å lage nyskapende musikk. Adresseavisens anmelder mente «Pilot» beveget seg mot det kalde, modernistiske og urbane, mens hennes første album var preget av varme og blåøyd naturkjærlighet. Å følge trendene har absolutt ikke vært noe mål for Kari, heller det motsatte.

- Jeg har villet lage låter med historie, låter som jeg kan stå inne for. Dessuten ønsker jeg at hele plata skal være bra - ikke bare én av låtene.

Det er lenge siden Kari bodde i Trondheim. Selv om hun nesten hver dag vurderer å flytte tilbake, holder hun seg fortsatt i Oslo. Nå gleder hun seg til å komme hjem på besøk, selv om hun også er ekstra spent.

- Det kommer til å bli høy «kjentfolk i salen-faktor», så jeg gruer meg litt. Men jeg håper folk kommer og hører på, selv om det ikke akkurat er sommermusikk.

ELIN FUGELSNES