Hmmm...pussig det der med spill basert på Tom Clancy -romaner. Både Rainbow Six, Splinter Cell og Ghost Recon startet sine liv på PC`en, men alle emigrerte etterhvert til det fortjettede konsolland for å forfølge en usedvanlig lukurativ karriere der.

Når det gjelder Sam Fisher og Splinter Cell så er det nok fortsatt på PC`en at spillopplevelsen skinner sterkest. Hva Rainbow Six og Ghost Recon gjelder så er jeg ikke lengre så sikker. For en sak er klar: Ghost Recon: Advanced Warfighter var et langt mer stabilt ( og derfor også bedre) spill på Xbox 360 enn på PC. Det samme er også ( desverre) tilfelle med smellvakre Rainbow Six: Vegas. For selv etter en håndfull med patcher så minner fortsatt spillet mer om en tidlig beta-kode enn et ferdig produkt.

Rainbox Six: Vegas på Xbox 360 var et plankpolert og oljeglinsende stykke spillkode med den beste grafikken på plattformen ved siden av Gears of War. Rainbow Six: Vegas på PC minner mer om en gammel Ford Taunus - den går, men du må bare vite hvilke ventiler du skal banke på og hvordan du skal kjæle med choken før kassa går med på starte. Vi snakker altså om et dags arbeide med patching og tweaking av diverse settinger og innstillinger her.

Rainbow Six: Vegas er også ekstremt hårsår hva maskinvaren din angår. Har du en dobbeltkjerneprosessor så påstår RS:V hardnakket at PC`en ikke oppfyller minstekravene - med følgende begredelige resultat.

Får du først spillet til å kjøre optimalt så snakker vi om en ekstrem lekker spillopplevelse i grenselandet mellom taktisk militærsimulator og arkadeaktig førstepersonskyter. Men som sagt, det kreves en del jobbing.

OPPTUR: Det beste Rainbow Six så langt

NEDTUR: Om du er villig til å ofre blod, svette og tårer