Multimedie-studentene blir eksperter på alt som har med teknikk, media og design å gjøre.- Før trengte du kanskje seks personer til å gjøre den jobben vi skal gjøre, sier Behzad Zafar, førsteårsstudent i multimedieteknologi- og design ved Høgskolen i Agder (HiA), Grimstad.Studiet er bare fire år gammelt. De som tar bachelorgraden sin her, kan få jobb i alt fra mediehus til reklamebyråer. I fjor gikk det første bachelor-kullet fra utdanningen ut. De ferdige multimedie-folka har fått jobb blant annet innen spilldesign, webutvikling og 3D-konstruksjon.- Skolen legger opp til nært samarbeid med næringslivet. Det er bra, for det gjelder å få ut navnet sitt, by seg litt frem. Jeg kunne tenke meg å jobbe med webdesign, sier student Kristin Senum.

Ikke A4

Hovedvekten i studiet er teknikk, men også design er viktig. I motsetning til ingeniørutdanning, er ikke matte og fysikk nødvendig for å komme inn.Studentene Studmag har snakket med var med på undersøkelsen i høst. Alle har bare godord å si om studiet.- Vi har veldig inspirerende lærere, de er kjempeflinke, altså, sier Astrid Grov. Grov er fra Grimstad, og det var viktig for henne å bo i hjembyen da hun valgte studium. - Multimedia var det eneste studiet som var aktuelt her. Det er ikke A4, og så har vi ikke mye matte, sier hun.

Pugger ikke

Den praktiske undervisningen er det studentene setter aller mest pris på .

- Det er veldig sånn «learning by doing»-undervisning. Vi pugger ikke ting fra bøker, vi lærer underveis, forklarer Senum. Studentene jobber mye i grupper med forskjellige prosjekter. Akkurat nå lager de tv-sendinger hver uke for lokal-tv. Senum og Grov har begge vært programledere.

- Vi skal ikke bli journalister eller værdamer, altså . Vi skal først og fremst kunne alt det tekniske rundt det å lage en tv-sending. Men det kan være greit å sette seg inn i rollen foran kamera også, mener Senum. De fire studentene er alle fra Sørlandet, men resten av klassen er en fin miks, både i forhold til geografi, alder og kjønn.

- Vi har alt vi trenger her, mener Grov.

Foto: TRYGVE SKRAMSTAD