– Lufta gikk litt ut av ballongen for et år siden da kommunen ikke garanterte for driftsmidler til litteraturhuset, sier leder Cathrine Stadsvik i styringsgruppa for litteraturhuset i Trondheim.

Resultatet har vært lite aktivitet det siste året. I stedet for driftsgarantier i millionklassen fikk prosjektet 300 000 kroner fra kommunens kulturfond. Men det var ikke nok til å blåse liv i prosjektet igjen. Pengene har derfor stått ubrukt.

– Vi ville uansett ikke hatt råd til å lønne en prosjektleder i full stilling. Da lot vi heller pengene stå ubrukt, forteller Stadsvik.

«Forskyver» prosjektet

Litteraturhuset var tema i formannskapet i Trondheim kommune onsdag formiddag. Rådmannens innstilling var at de ubrukte midlene burde overføres til neste års budsjett. Rådmannen mente at aktivitetene det siste årene ikke svarte til nivået styringsgruppa hadde lagt opp til i søknaden. Stadsvik er enig med rådmannens vurdering.

– Det har vært rolig. Men vi har opprettet en forening for litteraturhuset. I disse dager ser vi oss om etter nye lokaler. Mest som kontorplasser, men også til skriveplasser til forfattere, forteller Stadsvik.

Lederen forteller at styringsgruppa vil øke aktiviteten etter sommeren.

– Vi håper å blåse nytt liv i prosjektet. Blant annet vil vi delte under kulturnatt og under hagefesten på Adrianstua.

- Ved godt mot

I tillegg har styringsgruppa arrangert flere workshops.

– Vi har ønsket tips på hvordan vi kan gå fra drøm til virkelighet. Vi ønsker å skape engasjement i byens befolkning og kanskje også hos dens rike onkler og sønner, sier Stadsvik.

– Kan det tenkes at dere ville fått 300 000 fra kommunen neste år uansett, og at de overførte midlene slik sett er tapt?

– Nei, vi kommer til å søke igjen neste år også. Vi opplever mye positiv støtte, er ved godt mot og har vind i seilene, sier en optimistisk Stadsvik.

Leder Cathrine Stadsvik i styringsgruppa for litteraturhuset i Trondheim forteller at de ser seg om etter nye lokaler. Foto: jens petter søraa