Inne i Rainbow Studios krummet de seg bak mikrofonene under innspillingen av «Venn», artist-Norges håndsrekning til flodbølgeofrene.Snaue 20 år etter«Sammen for livet», har artist-Norge samlet seg for et nytt felles løft. Denne gangen for flodbølgeofrene i Asia. I Trondheim har dugnad.nett sørget for flere støttekonserter på byens scener, men også andre norske byer har mobilisert. I Oslo møttes i går i overkant av 50 artister i studio, for å legge på sang til singelen«Venn». Det var en spesiell anledning for alle, men den føltes nok litt ekstra spesiell for Bjarte Hjelmeland. Han var selv på ferie i Thailand da flodbølgen veltet inn over land og knuste alt i dens vei.

- Det var en forferdelig opplevelse, og så surrealistisk at det nesten ikke var å tro. Vi reiste fort ut av katastrofeområdet, og det er godt å være hjemme igjen, sa Bjarte og tilføyde:

- Men når vi var så heldige som overlevde, føles det også veldig godt å kunne gjøre en innsats for de mange som nå trenger vår hjelp.

Elisabeth Andreasson var ikke der, men også hun ble personlig berørt. En ekskjæreste av henne havnet midt oppi katastrofen.

- Sammen med kona og to barn befant han seg i en båt, da bølgen kom og knuste hele båten. De kjempet for livet i vannet, men klarte utrolig nok å overleve alle sammen. Det var det fryktelig mange som ikke klarte, og jeg har ikke ord for hvordan jeg følte. Derfor føles det vidunderlig å kunne hjelpe flodbølgeofrene, og det er fantastisk at vi har fått til en slik dugnad. Og resultatet blir helt sikkert bra, for vi kan jo synge, sa Bettan som også skal delta på en stor UNICEF-konsert i Stockholm 24. januar.

Imponerende stort

Trønderne var derimot langt dårligere representert. Den eneste vi fant i vrimmelen var Askil Holm, som kjapt bekreftet at også han opplevde anledningen som spesiell og viktig. Enda mer ordknapp var Kurt Nilsen og Natalie Nordnes. Førstnevnte nøyde seg med tre ganger korthogde«yes» på spørsmålet om han gledet seg , mens Natalie bare himlet arrogant med øynene da en journalist spurte om det samme.

Sprer glede

- Det er godt at noen tar et slikt initiativ, og jeg er glad jeg fortsatt lever og fikk lov til å være med også denne gangen, sa Bjøro mens Tor tilføyde:

- Samtidig er det positivt at en slik samling til inntekt for andre kan fungere som en så positiv generasjonsbygger.

Odd Nordstoga på sin kant, filosoferte litt over tidsspranget mellom de to norske veldedighetsmønstringene.

- Forrige gang var på 1980-tallet, og nå skriver vi 2000-tallet. Men på 1990-tallet skjedde det ingenting. Folk var vel for opptatte av å være ironiske, for å kunne yte noe for andre.

Mens Nora Brockstedt kanskje oppsummerte det alle følte da hun sa at«vi skal spre litt glede».

- Og jeg er overbevist om at alt som er til glede hjelper. Dette blir bra!

Les om flere solidaritetskonserter i UT-guiden side 16-21

Margaret Berger fikk en dose pudder før hun gikk i studio. Foto: SCANPIX