På fredag feirer radiobransjen seg selv under bransjefesten Radiodagene på Ullevaal i Oslo. NRK-programmer produsert på Tyholt er nominert til hele 14 priser i år, og en av dem som håper å ta meg seg prisen for årets radionavn hjem, er «Lønsj»-programleder Rune Nilson.

- Vi lager jo ikke programmet først og fremst for å få priser. Vi er jo bare to personer som lager det, så vi lever litt i vår egen boble. Det er så hektisk at vi egentlig ikke har tenkt så mye over det, men det er jo kjempestas, sier Nilson på telefon til adressa.no mens han sitter på flytoget på vei til Oslo og prisutdelingen.

Flere P3-nominerte

Det er lytterne som bestemmer hvem som skal få Radio Prix-prisen. «Lønsj» er også nominert i kategoriene årets sendeflate og årets radioøyeblikk.

I tillegg til «Lønsj», er radioflaggskip som «Her og Nå» og «Verdens Rikeste Land» blant de nominerte. «Her og Nå» er nominert til to priser i klassen årets nyhetsmagasin, mens P3Nyheter har to nominasjoner i årets nyhetsbulletin.

- 17. mai for radioelskere

P3-programmet «Verdens Rikeste Land» er nominert i årets sendeflate, og kanalen har også gode muligheter til å stikke av med pris i klassen årets radio-dj, hvor Stian Eliassen og Jørn Kaarstad er nominert.

- Prix Radio er 17. mai for oss som elsker radio, og det er selvsagt stor stas å bli nominert. Det er en heder i seg selv, sier Bjørn Tore Grøtte, radiosjef i P3 i en pressemelding.

P3 har også nominerte i intervju- og talent-klassen.