- Dette er de voldsomste jeg har vært med på. Vi merket at det summet bra allerede da Adresseavisen presenterte nyheten om konserten tidligere i uka, men at det skulle gå så heftig for seg hadde jeg ikke trodd, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

Også i år ble det solgt mye billetter. Konserten med Mark Knopfler gikk unna på syv timer, og til sammen ble det solgt 46 000 billetter til de fem konsertene på Sverresborg i sommer. Altså på fire tusen nær totalt utsolgt.

- Publikum merket seg at det er kamp om billettene. Det er også stor interesse utenfra Trondheim, fra Nord-Norge, Sverige og lenger sør i Norge. Mange har vært på tråden i uka her med praktiske spørsmål om konsertarenaen, sier Vanebo.

Det ville vært mulig å utvide antallet publikummere, men Trondheim Concerts har etter evalueringsmøter i høst., bestemt seg for å inntil videre holde kapasiteten der de er.

- Vi har fått tilbakemeldinger om at publikum er fornøyd med at det ikke er så tettpakket som enkelte andre arenaer, at det er mulig å bevege seg i publikumsområdet. Så inntil videre holder vi oss på maksnivået 10 000, sier Vanebo.

Elton John spiller på Sverresborg 1. juli 2016, 13 år etter hans forrige besøk i byen da hans spilte solokonsert på torget. Foto: Linn Cathrin Olsen, adresseavisen