Album Chili Vanilla: CHILI VANILLA

Chili Vanilla, som spiller på Café Løkka i Trondheim i kveld, utgir et sprekt og velspilt debutalbum. Vokalist Synne Sanden, trommeslager Siv Øyunn Kjenstad og tubaist Steffen Granly må riktignok tåle å bli sammenliknet med Pelbo, både fordi de har nøyaktig samme, særpregede besetning og fordi begge band ligger et sted i grenselandet mellom pop, rock og jazz.

Chili Vanilla kommer godt ut av en slik sammenlikning. Til forskjell fra Pelbo klarer Chili Vanilla seg godt uten ekstra elektronikk. Bandet har dessuten en egen identitet, mye takket være Synne Sanden. Hun er en glimrende vokalist som med sin engasjerte sang gjør et umiddelbart inntrykk. Måten hun synger på minner om kvinnelige new wave-vokalister fra tidlig på 80-tallet.

Tuba og trommer bygger fint opp under de vekslende stemningene hun skaper. Siv Øyunn Kjenstads backingvokal bidrar også til at sangen står i sentrum på trioens debutalbum. Men både tuba og trommer klinger fint, og bandet er dristig nok til å satse på et nakent lydbilde der tre ingredienser er nok. En flott debut, dette.

Høydepunkt: «Protagonist»

I kveld kl. 20.00 på Café Løkka

Chili Vanilla består av Steffen Granly (tuba), Synne Sanden (vokal) og Siv Øyunn Kjennstad (trommer).