Nominasjonene til årets prisdryss i Trondheim offentliggjøres først senere i uken, men det er ingen tvil om at Jonas Alaska er et hett navn når musikkåret 2011 skal oppsummeres.

I dag ble artistene som skal opptre lansert i Adresseavisen. Jonas Alaska, Stein Torleif Bjella, 22 og Isak Heim er blant artistene som skal opptre på Adresseavisens store prisutdelingsshow 21. januar på Byscenen.

Følg Ut-Awards på Facebook!

Rask vei opp

– Det blir gøy, jeg har hørt bra ting om arrangementet. Dette har vært et kjempebra år for meg, med mange nye folk, nye venner og nye opplevelser. Ting har gått veldig kjapt, sier stjerneskuddet fra Åmli. Alaska har den siste tiden vært oppvarmingsartist for Big Bang og han opplever stor pågang fra konsertarrangører.

Jonn Brungot og Mari Haugen Smistad leder showet

Artistgalla

– Det kommer stadig inn nye spillejobber. I februar og mars skal jeg ut med Rikskonsertene. Og så har jeg begynt å jobbe med ny plate. Det begynner å se ut slik jeg har lyst til at det skal være: Plateinnspillinger og konserter. Med seg på Byscenen får Alaska med seg et kobbel av andre norske artister som har utmerket seg i 2011. Visemesteren Stein Torleif Bjella, progrockerne 22, Idol-Isak, jazzrockerne Your Headlights Are On, elektronika-artisten Autolaser og 70-tallsnostalgikerne The South, blant annet.

Hør Bjella, Alaska og Your Headlights Are On på Adressas beste musikk-liste

– Vi har prøvd å plukke riksaktuelle artister som også har stor appell for trøndere, sier prosjektleder Stein Mortensholm, som er tydelig fornøyd med bookingen.

– Vi konkluderer med at vi har et av de sterkeste programmene noensinne. Så blir det spennende å se om publikum er enig i det.

The South nytt husband

Årets husband er The South, som altså skal backe opp de andre artistene, i tillegg til å fremføre egne låter.

– De har laget ny plate som Bent Sæther har produsert. Vi får en premiere fra den første låta som slippes fra albumet, det blir spennende. Som alltid prøver vi med Ut-Awards å også peke på hva som vil skje i fremtiden også, sier Mortensholm, som også avslører at skuespiller Jon Lockert Rohde vil synge en låt fra Hair, vårens store musikalsatsing ved Trøndelag Teater.

Tett på stjernene

Årets Ut-Awards foregår i en hektisk konsertuke i Trondheim. Dagens før arrangeres Urørt-finalen av NRK på Samfundet, og helga etter går Trondheim Calling av stabelen med både seminarer og konserter. Mortensholm tror Ut-Awards' nye hjem på Byscenen vil føre til en bedre intimitet enn på Samfundet der prisutdelingen tidligere har funnet sted.

– Når man går på Ut-Awards, skal man få møte masse stjerner. Her blir det mer intimt og man kommer tettere på dem. Jeg tror det blir spennende.

Til Ut-Awards: Jonas Alaska skal spille på Ut-Awards på Byscenen lørdag 21. januar. Foto: Einar Engdal
Til Ut-Awards: Stein Torleif Bjella kommer. Foto: MARIANN DYBDAHL
Spiller på Ut-Awards: Autolaser!
Leder showet: John Brungot og Mari Haugen Smistad er konferansierer på Ut-Awards. Foto: THERESE ALICE SANNE