Lagt på is: Sjef for Storåsfestivalen Bjørn Kirkholt, sier festivalen er lagt på is i overskuelig fremtid Foto: OLE MARTIN WOLD, Adresseavisen

Ifølge festivalsjef Bjørn Kirkholt ser det ikke direkte lyst ut for festivalhungrige Storås-entusiaster.

– Det er ikke over og ut, men den ligger på is i overskuelig fremtid.

Underskudd

Storåsfestivalen startet opp i 2004, men ble slått konkurs allerede i 2009. Tross minus i regnskapet, ble det imidlertid arrangert festival både i 2010 og 2012. Alt var også klart for festivalen i 2011, men den ble avlyst på grunn av tragedien på Utøya.

I 2012 sviktet imidlertid publikum, noe styreleder i Storåsfestivalen Bjørn Kirkholt tidligere overfor Adresseavisen har begrunnet med at det ble for vanskelig å bygge opp publikumsmassen igjen etter oppholdet.

Årsregnskapet for Storåsfestivalen 2012 er ikke lystig lesning. Festivalen gikk med et samlet underskudd på 1, 2 millioner kroner.

Men alt er ikke svart, skal vi tro Kirkholt som sier festivalen nå er gjeldsfri.

– All gjeld ble gjort opp etter fjoråret. Det ble en såkalt akkordløsning med våre leverandører, sier festivalsjefen.

Mange om beinet

På grunn av de relativt sjenerøse offentlige støtteordningene til festivaler, har det de siste årene blitt stadig flere små festivaler i Midt-Norge, ofte med de samme artistene på programmet. Kirkholt mener festivalmarkedet nå rett og slett er mettet.

– Jeg mener at det er flere arrangement, spel og festivaler enn det er potensielt publikum, sier han.

– Per dags dato er det ikke plass til Storåsfestivalen, fortsetter Kirkholt.

– Dette er en utviklingen vi har sett over flere år. Vi lider samme skjebne som flere andre, sier han.

Kirkholt peker også på en annen årsak til fjorårets sviktende billettsalg. En årsak det er vanskelig å gjøre noe med:

– Vær spiller en stor rolle for publikumoppmøtet. Særlig når det meste skjer utendørs.

Støtte til Storåsfestivalen

Han har tidligere overfor Adresseavisen understreket at Storåsfestivalen ikke ønsker å drive på penger fra det offentlige, og at betalende publikum må være den største inntektskilden.

Storåsfestivalen har imidlertid selv mottatt en god pott med penger fra både stat og kommune. Festivalen mottok i 2012 blant annet 200 000 kroner i støtte fra Kulturrådet. I tillegg fikk de 450 000 kroner fra fylkeskommunen. Sistnevnte beløp fikk de overført fra 2011, da festivalen ble avlyst.