Josefine Frida Pettersen (20) skal spille Samantha Fox i musikalen «Robin Hood - Rai Rai i Sherwoodskogen» på Trøndelag Teater. Musikalen har premiere 11. februar på hovedscenen ved teateret. - Jeg er kjempenervøs, sier Josefine Frida Pettersen, som debuterer som sceneskuespiller i denne musikalen.

Sett «alt» på Trøndelag Teater

Hun var til stede da Trøndelag Teater presenterte programmet sitt for 2017 tirsdag. Pettersen er mest kjent for å spille Noora i ungdomsserien «Skam», og er for tiden bosatt i Trondheim.

- Jeg er veldig glad i teater og har sett nesten alle forestillingene på Trøndelag Teater mens jeg har bodd i Trondheim. Derfor ble jeg kjempeglad da Mads Bones tok kontakt og ville ha meg med. Dette er veldig stort for meg, veldig stas, sier Pettersen til Adresseavisen.

20-åringen skal spille rollen som møllerdatteren Samantha Fox, en av de lovløse i Sherwoodskogen, i musikalen som byr på masse trøndersk musikk, blant annet Åge Aleksandersen, DDE og Terje Tysland.

- Jo da, jeg har hørt mine doser med trønderrock, så det skal nok gå bra, sier Pettersen med et smil.

Myhres roman blir teater

En dramatisering av Linnéa Myhres roman «Evig søndag», som handler om spiseforstyrrelser og depresjon, blir også satt opp på Trøndelag Teater neste år.

Stykket, som har fått samme tittel som romanen, er regissert av Trine Wiggen og har premiere 21. januar på studioscenen.

- Det er flere som har ønsket å lage teater av bøkene mine, men det har aldri blitt noe av. Derfor ble jeg veldig glad da Trine Wiggen viste interesse og ville gjøre noe på «Evig søndag». Jeg synes Trine er kjempeflink og det er veldig stas at dette skjer, sier forfatter og blogger Linnéa Myhre (26).

Isolasjon og selvhat

Myhre gjorde seg først bemerket gjennom sin egen blogg som var blant landets mest leste, og som daglig hadde besøk av 30 000 lesere. Senere har hun skrevet tre romaner, og det er den første romanen «Evig søndag» (2012) som blir teater.

- Dette er en selvbiografisk roman, en roman som er skrevet i dagbokform og som tar for seg et år i livet mitt. Handlingen foregår mest på det indre plan, og tematikken er i hovedsak depresjon og spiseforstyrrelser. Hovedpersonen isolerer seg hjemme og sliter med selvhat. Vanskelige tanker rundt mat tar naturlig nok også mye plass hos henne. Men jeg vet lite om iscenesettelsen og jeg er spent på resultatet. Bortsett fra at jeg har skummet gjennom manus, har jeg holdt meg veldig på utsiden av dette prosjektet. Likevel er det viktig å understreke at hun som spiller hovedrollen ikke skal være meg, men hovedpersonen i et teaterstykke, sier Myhre på telefon fra Oslo.

Tabuprisen

Hverdagen med depresjon og spiseforstyrrelser er en rød tråd i moldenserens blogg og romaner, og tankegodset har gått rett hjem hos mange unge kvinner. Første opplag av «Evig søndag» på 2500 bøker ble solgt på lanseringsdagen og Myhre mottok «Tabuprisen» fra Rådet for psykisk helse. 26-åringen tror imidlertid ikke det bare er et tema som treffer jenter.

- Selv om målgruppen i hovedsak er unge kvinner, tenker jeg at temaet er viktig for alle. Mange kjenner seg nok igjen, mens andre kanskje har venner, barn eller bekjente som sliter med psykiske lidelser. Dette er jo strengt tatt ganske vanlig, og det er både fint og viktig å kunne sette ord på disse tingene. Min erfaring er at det er vanskelig å gi råd, men åpenhet er bra. Når jeg har hatt vanskelige perioder, har jeg lært meg å minne meg selv på at det blir bedre, sier Linnéa Myhre.

Kjæresten Lerche

Hun er nå aktuell med romanen «Hver gang du forlater meg» hvor bokanmeldere har trukket paralleller mellom romanens kjærestepar og virkelighetens Linnéa Myhre og musikerkjæresten Sondre Lerche. Myhre understreker at denne boken ikke er selvbiografisk, men at hun har hentet inspirasjon fra eget liv.

- Temaet i denne romanen er kjærlighet, men berører likevel den samme tematikken som har opptatt meg tidligere. Om kontroll over egen kropp, sorg og selvskading.

Hindrum og Brandtzæg

Regissør Trine Wiggen, opprinnelig fra Stjørdal, er skuespiller ved Nationaltheatret og har spilt i en rekke norske spillefilmer som «Vinterkyss», «Fritt vilt III», «Som du ser meg» og TV2-serien «Det tredje øyet». De to rollene i «Evig søndag» spilles av trondheimer Lina Hindrum, nyutdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo og Trøndelag Teater-veteran Øyvind Brandtzæg.

- Når jeg har hatt vanskelige perioder, har jeg lært meg å minne meg selv på at det blir bedre, sier Linnéa Myhre. Foto: NTB Scanpix
Linnéa Myhre er aktuell med en ny roman, «Hver gang du forlater meg», hvor bokanmeldere har trukket paralleller mellom romanens kjærestepar og virkelighetens Linnéa Myhre og musikerkjæresten Sondre Lerche. - Temaet i denne romanen er kjærlighet, men berører likevel den samme tematikken som har opptatt meg tidligere. Om kontroll over egen kropp, sorg og selvskading, sier Myhre. Foto: NTB Scanpix
Lina Hindrum fra Trondheim spiller hovedrollen i «Evig søndag» som har premiere i januar. Hindrum tar en mastergrad ved Kunsthøgskolen i Oslo. Foto: Trøndelag Teater