- Alle skal ha mulighet til å spille og oppleve musikk, men da trenger man musikkutstyr, gode lokaler å øve i og scener å spille på, sier daglig leder i Musikkutstyrsordningen, Rhiannon Hovden Edwards.

LES OGSÅ: Han har ikke skjønt noe som helst av tekstene mine

Mest til Verdal

I alt har fem institusjoner i Trøndelag fått tildelt støtte fra Musikkutstyrsordningen, deriblant Moskus, Trikkestallen og Støy AS i Trondheim og Inderøy Storband i Inderøy. Men den store vinneren finner vi i Verdal, hvor det splitter nye kulturhuset Ungdommens Hus har fått tildelt 75 000 kroner.

- Dette betyr helt klart mye for oss. Pengene skal brukes til intrumenter og utstyr på to øvingsrom. Målet er å få opp interessen for kultur og musikk blant ungdommene i Verdal, sier leder for Ungdommens Hus, Peer Taraldsen.

Ungdommens Hus åpner i neste uke, og Taraldsen håper det kan dekke et kulturtilbud som ikke har vært å finne i Verdal tidligere.

- Det at vi får pengene som trengs til utstyr på øvingsrommene, bidrar til det forhåpentligvis blir en fantastisk start. Dette tilskuddet er som en gave fram himmelen, sier Taraldsen.

LES OGSÅ: Vinterfest med Berlin-musikere på Røros

Highasakite får bedre øvingslokaler

Også det profilerte bandet Highasakite kan juble høyt over tildelingen. Studioet de øver på i Oslo, ARC studio, har fått tildelt 47 000 kroner til å bygge to øvingsrom.

- Ved hjelp av dette tilskuddet kan vi nå jobbe fokusert og ikke minst i flere timer av gangen i det som blir lyse og inspirerende omgivelser med god ventilasjon og akustikk. Dette vil resonnere utenfor ARCs lokaler i form av en jevn strøm av konsertvirksomhet og plateutgivelser, sier Erlend Mokkelbost i ARC studio i en pressemelding.

LES OGSÅ: Highasakite norgesturné utsolgt på få minutter

Leder for Ungdommens Hus i Verdal, Peer Taraldsen, sier at tilskuddet skal gå til å til å få opp interessen for musikk og kultur blant ungdommene i Verdal. Foto: Mari Vold