FOTOGEN FOTOGRAF: Hilde Holta Groven er alltid parat med kamera i London. Drømmestudiet i motefotografi ved London College of Fashion krever innsats dag og natt. Foto: JON HAUGE

Høye mål

Hilde har et halvt år igjen av tre hektiske studieår ved en av Londons mest attraktive høyskoler for mote. Hennes fag er fotografi. Målet for siste semester er klart: Hun skal være blant de beste på kullet, slik at hun får presentert sitt eksamensarbeid, forholdet mellom mote og erotikk, på veggene i Royal Academy of Arts.

- Alt er veldig konkurranseorientert her. Av kullet på 50 studenter er det bare 13 som blir vist i Royal Academy of Arts. Det er viktig å være representert der fordi hele motebransjen kommer hit for å finne nye folk, sier Hilde.

Strenge krav.

Hun kom inn på drømmestudiet på direkte opptak da LCF-representanter på utdanningsmessen på Lillestrøm kikket gjennom mappen hvor hun hadde samlet fotoarbeidene sine. Hun startet som portrettlæring 17 år gammel, fikk fagbrev og jobbet tre år med vindusutstillinger for H&M.

- Jeg var klar for noe annet, studiene her i London har vært fantastiske, men veldig krevende. Hele første året tilbrakte jeg all ledig tid på skolens bibliotek for å lese meg opp i kunsthistorie. Det stilles også strenge akademiske krav og du må ha evne til å uttrykke deg analytisk i skriftlige arbeider.

Dyrt.

Sosialt var det også strevsomt den første tiden.

- Vi tror liksom at vi kjenner London fordi vi har vært her på ferie, men det er noe ganske annet å bo her og finne seg til rette.

Selv om studiet er tøft, angrer hun ikke et sekund. Heller ikke på at studielånet kryper opp mot en halv million kroner.

- Jeg er helt sikker på at studiene er en investering i en interessant og kreativ yrkeskarrière for meg.

Foto: JON HAUGE
Det er dyrt å være norsk student i utlandet, men detlønner seg fordi man får unik utdanning og unik kunnskap. De er også ettertraktet i næringslivet. Språket er viktig Vi møtte studenten Hilde Holta Groven som studerer ved London College of Fashion. Foto: JON HAUGE
BEARBEIDING: HIlde bruker mange timer i studio eller foran PC-en for å skape riktig stemning i bildene. Foto: JON HAUGE