- Sangen ble til i tidsrommet hvor jeg hadde forstått at Christopher var død. Jeg trengte å kanalisere sorgen, og sangen ble en manifestasjon av mine tanker om at han var død, sier Martin Mulholland.

I dagene etter 22. juli samlet familie og venner av Rolf Christopher Johansen Perreau seg hjemme hos hans tante, kunstner Bjørg Eigard, i Hommelvik. Mens usikkerheten rundt Perreaus skjebne gikk over i sorg satt bestevennen Martin Mulholland ved pianoet og spilte på sangen «Uansett Kor Du Drar».

Se video fra studio og hør utdrag fra sangen øverst i saken.

Han fremførte sangen i minnestunden til AUF-medlemmet og Ap-politikeren på Folkets Hus i Hommelvik. Nå er sangen spilt inn, og med seg til å lage cover til utgivelsen har han fått Bjørg Eigard. Coveret er et sydd portrett av nevøen. Et portrett som fanget et øyeblikk hun kunne vende tilbake til etter hans død.

- Hvis du ser på bildet er det røft og rufsete, med silke kombinert med bobleplast. Christopher var silkefin i møtet. Myk, bløt, vakker. Ingen staffasje, men ekte. Bildet fanger et øyeblikk som er borte. Men det er fanget, og der ligger spennet mellom livet og døden, sier Eigard.

Sangen kan kjøpes her. Inntektene går til Norsk Folkehjelps prosjekt «Ungdom skaper forandring» i Palestina, som var Perreaus hjertesak.

Les lengre intervju med Mulholland og Eigard i dagens papirutgave av Adresseavisen.

Kunstner Bjørg Eigard, tanten til Christopher Perreau, har laget coveret til «Uansett Kor Du Drar». Foto: KIM NYGÅRD
Martin Mulholland (til venstre) ble oppfordret til å gå i studio med sangen han fremførte i minnestunden til Christopher Perreau. Med hjelp fra lydtekniker Erlend Elvesveen ble resultatet minnesangen «Uansett Kor Du Drar» som gis ut via bandcamp.com. Foto: VEGARD EGGEN