Tim Schafer er en legende innen spillbransjen. Han står bak en rekke av minneverdige titler, bl.a «Monkey Island» -spillene.

COSTUME QUEST

PSN / XBLA / iOS

Aldersgrense: 12 år

Hva passer vel bedre i disse tider enn et vaskeekte Halloween-spill? Noe litt mer gjenomarbeidet fra Mr. Schafer, kanskje? For «Costume Quest» er til tross for sine mange gode poenger og fanboy-aktige tilnærming til matrialet egentlig litt...kjedelig.

Eller rettere sagt, det var litt kjedelig i 2010 da spillet ble slippet for Xbox 360.  Avsnittet over ble skrevet for anmeldelsen til Xbox 360 dette året.  Nå, tre år senere har oppfatningen min av spillet forandret seg. Av en eller annen grunn så synes jeg at spiller kommer mer til sin rett på Apples nettbrett og telefoner.  Grunne til det kan være at du venter så mye mer av et konsollspill. På padda eller smarttelefonen så ser ikke den tegnefilmaktige grafikken like blass ut som den gjorde på konsoll for tre år tilbake. Spillet har også blitt oppjustert med bedre responstid på enkelte ting og de berøringsensitive kontrollene fungerer minst like bra som Xbox-spaken.

Men i likhet med «Brütal Legend» som finnes for Xbox 360, PS3, Mac og PC så er også «Costume Quest» et spill som har én god idé som tværes ut i langdrag. Litt pussig for Schafers CV er breddfull av nettopp spill som har vist en enestående evne til å overleve tidens tann. Vi nevner i fleng: «Psychonauts», «Stacking», «Iron Brigade», «Full throttle» og selvfølgelig «The Secret of Monkey Island».

Historien er som følger: Det er Halloween og nabolaget er invadert av godterispisende monster. Ved å ta på deg forskjellige kostymer forandres du til større versjoner av samme karakter ( et robotkostyme gjør deg om til en Transformer, etc.). Kampene skjer i en slags blanding av turbaserte omganger og Quick Time Events ( QTE). Det er søtt, det er koselig og dialogene er til tider vittige på en typisk Schafer-aktig måte. Se for deg undervurderte «Psychonauts», men uten dette spillets brodd og du har oppskriften på «Costume Quest». Ikke spill-legenden Schafers beste spill, men perfekt som en underholdende pustepause mellom all utdelingen av godteri til nabolagets unger.