Foto: Lien, Kyrre

I dag slapp den internasjonale studentfestivalen i Trondheim (ISFiT) sitt program, og et av høydepunktene er Susanne Sundførs konsert i Nidarosdomen.

–Susanne Sundfør er blant de mest uttrykksfulle artistene i landet. Dette blir en fantastisk opplevelse, sier ISFiT-president Jørgen W. Thorsen.

Favoritt

Sundfør har vært en kritikerfavoritt siden hun først ble kjent under by:larm i 2007, og for mange toppet hun alt det hun før har gjort med albumet «The Brothel» i fjor. Og den siste uken har det vært vanskelig å ikke få med seg at Sundførs navn har versert i pressen, etter at hun har trukket seg fra nominasjonen til Spellemannsprisen «beste kvinnelige artist». Da hun i fjor spilte på Steinkjerfestivalen skrev Adresseavisens anmelder: «Det er ikke ofte jeg får gåsehud fra første stund på konsert. I går kveld kom prikkene umiddelbart og da Susanne Sundfør gispet etter de gripende ord og toner på «I Resign» fra førsteplata, slo de ut i full blomst.»

Selv er Sundfør fornøyd med konsertlokalet.

–Nidarosdomen er en av de nydeligste katedralene jeg vet om. Stemningen kommer til å bli magisk, sier Susanne Sundfør.

Humor

Et av de andre høydepunktene i årets program er at Trond-Viggo Torgersen kommer tilbake til Samfundet, denne gangen sammen med Kristopher Schau med showet «Hvorfor det?», som tidligere var et NRK-program. Det handler om undring, spørsmål og svar, med en humoristisk vri. Publikum skal også være en del av showet ved å stille spørsmål til komikerduoen.

Komikeren Aron Kader kjent fra humorturneen «Axis of Evil Comedy Tour», skal for første gang komme til Norge. Kader, som har palestinsk far og mormonsk mor, er kjent for å være kontroversiell, og snakker gjerne om Midtøsten, religion, krig og terrorisme.

Plateaktuelle Jarle Bernhoft, de Nordlandske yndlingene i Kråkesølv, forfatteren Susan Abulhawa (Morgen i Jenin), Sirkus KhaOom! og kunstnerne Markus Lantto og Mark Story dukker også opp under festivalen.

Foto: Lien, Kyrre