Foto: GLEN MUSK

I juryens begrunnelse het det at:

«Dette er en folkekjær artist som med ypperlig musikalsk håndverk sørger for å holde Trondheim på det musikalske norgeskartet».

En håndtverker

Risnes selv mener at det ikke først og fremst er som håndtverker han er en viktig utøver i Trondheim.

–.Det som skiller meg fra mange andre som kunne fortjent denne prisen, er at jeg skriver på trondhjæmsk. De er jo engelskmenn de fleste av låtskriverne her i byen. Enhver kultur er nødt til å ha sanger på sitt språk – og derfor synes jeg det er fint at Trondheim kommune gir meg en sånn pris.

Videre i juryens begrunnelse heter det at Ulf Risnes er «En allsidig kunstner som har vist evne til å jobbe sammen med andre – men også alene».

Brutal produsent

– Hva liker du best selv?

– Det jeg liker aller best er å lage en bra sang – og det er aller, aller artigst om den sangen skal synges av meg. Men jeg liker meg i studio med andre også, selv om jeg har fått rykte på meg å være en brutal produsent.

– Er du det?

– Tja. Når jeg er i studio for andre folks penger er målet mitt at plata skal bli bra – ikke at bassisten skal bli glad. Vi driver jo ikke med kosing i denne businessen, heller, sier Risnes.

I 2009 blir det både studiojobbing og soleprosjekt for Risnes.

– Vi skal lage plate med Melodi Grand Prix Jr-vinnerene BlackSheeps i løpet av året også skal jeg lage soloplate, avsluter prisvinneren.