Popkometen fra Rennebu feirer jula hjemme og i dag melder opp.no at hun skal synge julen inn i Berkåk kirke.

Astrid Smeplass skal feire jul i hjemtraktene. Og siden hun likevel er hjemme, kunne hun like godt synge i kirka julaften, forteller kirkeverge Herborg Skjolden.

– Hennes mor Ingrid Koksvik ble valgt inn i menighetsrådet i høst, jeg tror kanskje de to har samsnakket, sier Skjolden til Opp.

Høyttalere ute

Menigheten setter stor pris på å få artisten på besøk, og er ikke redde for at kommer for mye folk når Smeplass synger i kirkerommet.

– Nei, dette er ikke en dag da fansen hennes kommer. Og vi fyller kirka så langet det går, de som ikke får plass kan stå ute i våpenhuset. Men kommer ikke folk seg inn, da må de nok snu med uforrettet sak, for vi har ikke høyttalere ute, forteller Skjolden til opp.no.

Avgått ordfører er prest

Astrid S synger i julegudstjenesten som starter i Berkåk kirke julaften klokken 16.00. Ola T. Lånke, nylig avgått Rennebu-ordfører, er dagens prest, og Rennebu skolekorps bidrar også i gudstjenesten.

Det er også gudstjenester i Nerskogen kapell samme dag klokken 12, med Arne Aspeland som prest, og i Innset kirke klokken 14.30, hvor Ola T. Lånke også er dagens prest.