I går hadde Rune Denstad Langlos film «Jag etter vind» premiere i Trondheim, men regissøren, som opprinnelig kommer fra Trondheim, er allerede i gang med sitt neste prosjekt.

Les også anmeldelsen av «Jag etter vind».

Viktig med tilhørighet

- Jeg sitter og skriver på en film om Trondheim nå. Trondheim har betydd utrolig mye for meg og jeg har lyst til å spille inn alle filmene mine her i regionen.

- Mener du det alvorlig?

- Ja, eller kanskje det er litt sterkt å si alle, men det er noe med hvor man kommer fra. Joakim Trier og Marius Holst har på en måte «rett» til å lage film fra Oslo, og jeg vil gjerne være den som lager den første trondheimsfilmen.

Ingen romantisering

Denstad Langlo er vokst opp på Lian i Trondheim, men har bodd i Oslo de siste tyve årene. Det blir likevel ikke noen romantisering av hjembyen om han få realisert prosjektet sitt.

- Nei, det blir det ikke. Når du er hjemme bare til jul og påske så er alle så glade, og man tror det er sånn hele tiden. Men så var jeg hjemme i to måneder for å skrive i oktober og november et år når Trondheim er på sitt verste værmessig, og så hvor stille det var. Hvis jeg skal filme i Trondheim så blir det i både regn og slaps. Det er en slags skjønnhet og sjarme i det også.

Stort filmmiljø

Da regissøren flyttet fra Trondheim var filmmiljøet i byen nesten fraværende. Nå derimot, er det større muligheter enn noensinne til å få laget en trondheimsfilm, mener han.

- Det er en helt annen verden og det gjør det jo langt enklere å realisere et større filmprosjekt fra Trondheim. Det skjer masse her i byen på filmsiden nå, sier Denstad Langlo.

NB: I kveld er det klart for Fosen-premiere på filmen som er spillt inn på Stokkøya i Åfjord.