MOBA er spillbransjen og fansens forkortelse for Multiplayer Online Battle Arena-sjangeren. En spillsjanger som ble født med spillbrettet «Defense of the Ancients» som ble laget av en spiller med kallenavnet Eul i 2003. Det finnes ikke så mange MOBA-spill. De to største heter «DoTA», «DoTA2» og «League of Legends». Felles for disse er spillereglene. Du styrer èn enkelt helt som sammen med enten to eller fire andre danner et team. Formålet med spillene er å ødelegge motstanderens base. På motsatt side står et annet lag som har samme hensikt. Så langt, så enkelt, ikke sant? Kompleksiteten kommer fra det faktum at du har en drøss med helter å velge i. Alle sammen med forskjellige fordeler og ulemper. Det laget som har det best balanserte teamet og samarbeider best vinner. Enkelt og greit.

«Solstice Arena» er et av to MOBA-spill som finnes til iPhone og iPad (det andre heter «Heroes of Order & Chaos»). «Solstice Arena»er det beste av de to. Ikke minst fordi her kastes det meste av eksterne kriterier for å vinne kampene på båten. Her er alt skåret inn til beinet og spillet framstår som MOBA-sjangerens minste felles multiplum. Og dette er ingen dårlig idè, for der de fleste kamper i andre MOBA-spill kan vare i godt over en time, er «Solstice Arena» et speed-MOBA, noe som betyr at til femten minutter er alt du trenger for å vinne (eller eventuelt å tape).

Liker du både «World of Warcraft» og «Starcraft» er det ingen grunn til ikke å kaste seg ut i MOBA-sjangeren. Og «Solstice Arena» er den perfekte inngangsporten.

NB! Etter en lang beta-fase så har nå Valve ferdigstilt «DoTA2» på Steam. Spillet er i likhet med «Team Fortress 2» helt gratis.