De eplekåtes våte drøm har endelig blitt til virkelighet. iPod Touch har alltid vært minst fire hestehoder foran konkurrentene. Og med den fjerde generasjonen nå ute i butikkene så snakker vi om et forsprang det skal bli svært så vanskelig å ta igjen. Grunnen til det? iPod Touch er ikke b a r e en MP3-spiller - den er et komplett multimediasenter som attpåtil er tynnere og lettere enn et flatbrød.

IPOD TOUCH

4. generasjon

iOS 4.1

Er vi forutinntatt? Er jeg forutinntatt? Kanskje, men det er lett å bli bortskjemt når Apple så til de grader går sin konkurrenter en høy gang hver gang de lanserer et nytt produkt ( som i sannhetens navn nå er ganske så ofte).

Men problemet med Apple er at på grunn av disse hyppige oppdateringene i både software og hardware så blir gjerne fjorårets heiteste rotfrukt gjerne årets gammelpotet. Bare spør de tusenvis av menneskene som sitter på en første eller andregenerasjonsmodell av iPhone. Ikke bare ble de snytt for de mange godbitene som kom med den siste versjonen av operativsystemet iOS, men også ( i mange tilfeller ) en tregere og mindre responsiv telefon, samt at de ikke fikk muligheten til å spille en hel drøss med spill laget spesifikt for iPhone 3GS og iPhone 4 ( to av App Store's aller beste spill, «Espgaluda II» og «DoDonPachi Resurrection» er triste eksempler på dette).

Men slik må det kanskje være om en konstant skal være i forkant av konkurrenten både når det gjelder maskinvare og software. Men nå er det altså den splitter nye iPod Touch det dreier seg om.

Apples suksess de siste årene blir gjerne tilskrevet iPhone. Men sannheten er at fjerner du telefondelen fra iPhone så står du igjen med en glimrende mulitifunksjonell datamaskin. En liten dings som både lar deg ta bilder, surfe på nettet, samt gjøre en hel drøss med andre oppgaver vi vanligvis forbinder med enten PC eller Mac.

Denne lille dingsen er iPod Touch.

Nå har den fjerde genersjonen med denne mulitifunksjonelle duppe-dingsen ( ja, hva annet kan man kalle det?) blitt lansert. Og gjett hva? Plutselig var ikke suget etter en iPhone 4 så stort lengre. Grunnen er at den nye iPhone Touch leveres med en samme retina-skjerm, FaceTime-teknologi og A4-CPU som iPhone 4. Så da mangler du egentlig kun telefondelen da....eller gjør du? For med Skype fra App Store så kan du likevel ringe så mye du vil så lenge du er tilknyttet et trådløst nettverk. Praktisk og smått genialt.

Men det hovedsaklig som spillkonsoll vi bryr oss med eplekjekke gjenstander i disse spalter, og her virkelig skinner nye iPod Touch. Å gå tilbake å spille på en vanlige iPhone 3GS eller en eldre modell av iPod Touch etter å ha opplevd retina-skjermen blir som å gå fra farge-TV til sort / hvitt. Så stor er faktisk forskjellen. Begrepet piksler blir liksom ikke gjeldende lengre når en spiller på nye iPod Touch. Ikke bare er fargene krystallklare, men den nye A4-prosessoren gjør at selv ekstremt krevende spill som f.eks. «DoDonpachi Resurrection» flyter sømløst. Ikke så mye som et lite nanosekund med elektronisk hikking var å finne. Noe som slett ikke var tilfelle på våre eldre iPhone 3GS-modell.

Fjerde generasjons iPod Touch har blitt den definitive epledingsen for spillentusiaster....i allefall helt til neste år når Apple garantert kommer med noe annet å friste oss med.