For noen måneder siden var Anja Eline Skybakmoen i rampelyset med gruppa Eplemøya Songlag som blander jazz og folkemusikk, og der Skybakmoen er en av tre sølvstruper. Gruppa spilte på Bylarm og fikk knallkritikker i det respekterte musikkmagasinet Mojo.

Før det var det vokalgruppa Pitsj som fikk oppmerksomhet for sin andreplate, «Gjenfortellinger». Samtidig er hun titt og ofte aktuell med det hun betegner som sitt eget band, Siluet.

Men det er ikke det vi skal snakke om nå. For denne uka platedebuterer vokalisten med Aphrodisiac, med medlemmer bosatt i Oslo og København, og der fire av fem er fra Trondheim.

–Det er et band som startet med vennskap, det er det som er så fint, sier Skybakmoen.

I likhet med tre av de andre i gruppa har hun bakgrunn fra Musikkhøgskolen i Oslo. Gitarist og låtskriver Magnus Wiik og trommis Tore Sandbakken går på jazzlinja i Trondheim, men har i år et utvekslingsår i København.

Elskovsmiddel

Fellesnevneren for Aphrodisiac, som oversatt betyr elskovsmiddel, er improvisasjonsmusikk.

–Magnus har skrevet veldig spesielle og fine låter som toucher innom både rock og pop. Det er ikke ren jazz, men improvisasjonselementet er veldig til stede. Samtidig er det utrolig melodiøst, selv om det som ligger under er mer komplisert, forklarer hun, og utdyper:

–Magnus er inspirert av bluegrass, og så har vi låter som bikker mer mot rock. Det er en ganske bred blanding. Vi har turt å ta med elementer av alt vi er inspirert av og gjort det til noe eget, sier Skybakmoen, som skriver tekstene. Gjerne om enkle ting, hverdagsobservasjoner. Det er viktig at musikken og tekstene kler hverandre.

–Jeg skriver ut fra meg selv, mine følelser. Om det å være ung og finne en måte å overleve på, og finne ut av sine egne ting.

Siden starten har Aphrodisiac rukket å spille på Moldejazz og flere andre festivaler, og de har markert seg i musikkonkurransen Jazzintro. Nå skal de ut og lansere platen «Yearning» med en turné som startet på Credo i går og ender på Chateau Neuf i Oslo 11. mai.

Platen er spilt inn på Musikkloftet i Oslo og gis ut på Park Grammofon.

–Vi har jobbet veldig lenge med låtene, og å finne ut hva slags band vi er og hvordan vi skal låte. Det føles veldig riktig og ut plate nå.

TID OG STED: Aphrodisiac spiller på Credo i kveld mandag og på Thomasgården, Røros 7. mai.