«2012-ouverturen» er en hyllest til alle prosjektene man begynner på, men ikke nødvendigvis klarer å fullføre. Fredag kveld spiller hun i i Steinkjer og er hun i . Tidligere i uka spilte hun i og .

Nye begynnelser

– Jeg er en jævel til å begynne, ikke så flink til å fullføre, sier Bjørnov.

Hun forteller at inspirasjonen til det nye showet er spriket mellom alle ambisjonene man har til å begynne på forskjellige prosjekter, kontra gjennomførelsen av dem.

– Det begynte med at jeg var på loftsrydding hos moren min. Hun skulle flytte fra rekkehus til leilighet. På loftet fant vi hele 72 norgesglass som både moren og bestemoren min har samlet opp gjennom årene. Siden jeg har kjøpt småbruk, syntes jeg det passet godt med slike glass. Jeg fikk dem og så for meg alt jeg kunne gjøre med dem. Det skjedde aldri.

Bjørnov har holdt på med musikk og underholdning i tredve år. «Ouverture» betyr begynnelse, og for artisten er dette nettopp en ny begynnelse.

– Når man kommer opp i årene er det lett å bli full av dommedagsprofetier. Jeg kjemper for retten til å gå på snørra.

Hun er glad for alle de gode tilbakemeldingene showet har fått, men føler hun har fått mer enn fortjent.

– En gang er det slutt på sekserne, men det ble ikke denne gangen. Derfor tenker jeg alltid at det går til helvete neste gang, sier Bjørnov.

Takk for sist

Artisten gleder seg til å turnere Trøndelag de kommende dagene, og minnes god respons fra tidligere opptredener.

– Jeg ønsker å si takk for sist, og håper vi kan fortsette der vi slapp. Vi er på nett, trønderne og jeg.

Forskjellen fra tidligere show er, ifølge henne selv, at hun har blitt fem år eldre og flyttet på landet. Målet er å treffe noen av publikums ømme punker, når det kommer til planlegging og ting som skjer i hverdagslivet.

– De skal le av seg selv mer enn de ler av meg, sier Bjørnov.

Adresseavisens anmelder, Ole Jacob Hoel, anmeldte showet etter premieren på Latter i september i fjor. Han skrev blant annet at forestillingen er «en videreføring og en perfeksjonering av Bjørnovs personlige unike underholdningsunivers».

Tilbake til glansdagene

Med seg på turen har Bjørnov hele 5,5 tonn med utstyr.

– Jeg har ikke hatt så mye utstyr siden glansdagene i «Which Witch» på åttitallet, sier hun.

2012-ouverturen inneholder en god del musikk. Bjørnov sier hun har kastet stoler og noter, og heller tatt med seg mange keyboard.

– Jeg kommer til å oppfordre publikum til å tenke på hva den siste sangen de hører i livet er. Det er noe jeg har tenkt mye på.