I kveld holder fortellerfirmaet Eventyrlyst et foredrag på Annas kafé på Bakklandet. Foredraget handler om viktige budskap i gamle fortellinger, som kan gi nye erkjennelser og perspektiver i dagens moderne samfunn.

– Jeg har elsket fortellinger siden jeg var liten, sier psykolog og historieforteller Hilde Johanne Aafoss.

Eventyrhelten

Gjennom foredraget «Livets vei, en heltereise» vil hun trekke fram heltekarakteren i eventyrene.

– Jeg vil hedre eventyrhelten. Det er som oftest den minste som ingen har tro på. Denne typen blir heller ikke så ofte hedret i dagens samfunn. Man trenger håp, og det er mye derfor alle eventyr har en lykkelig slutt. Det forteller oss: «ikke gi opp, fortsett å gå, så kan det gå bra», sier Aafoss.

Aafoss har fordypet seg i eventyrenes symboler og visdom, og forteller at man kan trekke paralleller til dagens samfunn.

– Jeg tror mange mennesker kjenner på følelsen av meningsløshet, og jeg tror vi trenger kontrasten i eventyrene. Livet er større enn bare her og nå. Jeg vil at folk skal undre, sier hun.

Spesielt konsept

På Annas kafé arrangeres det alt fra strikkekafeer til fortellerkvelder med Midtnorsk fortellerforum.

– Men jeg ville ikke sagt ja til alt. Det må helst være noe positivt og miljørettet, sier kaféeier Anna Kupper.

Kafeen åpnet i februar i fjor og har et spesielt konsept med kun økologisk og hjemmelaget mat.

– Jeg kommer fra Tyskland, og der er jeg oppvokst med denne maten. Norge henger litt etter på den økologiske fronten, men den har likevel blitt godt mottatt, sier Kupper.

Hilde Johanne Aafoss har et godt forhold til Annas kafé.

– Jeg liker det Anna står for. Det er en god atmosfære for nære samtaler på kafeen, og en fin setting. Akkurat nå har hun masse små eventyrbilder på veggene, så det passer veldig bra, sier hun.

på Annas kafé onsdag 20. februar kl. 19.00.

Anna Kupper satser på miljøbevissthet og økologisk mat. Foto: Espen Frode Eid