NRK og Adresseavisen deler ut hedersprisen i fellesskap og har de siste ukene sanket forslag til mulige kandidater. Ved midnatt i kveld, fredag 13. november, stenges forslagsportalen. Skriv inn ditt forslag i boksen over!

Mange har foreslått kulturpersonligheter som Stein Vanebo, Motorpsycho og Astrid S

Engasjert i radio

Blant de mange forslagene som allerede er kommet inn finner vi søskenparet Marianne og Baard Danielsen. Storesøsteren i søskenduoen er kjent fra jobben i Engasjert Byrå, som også står bak den ferske boken «Vennligheten kommer». «Marianne er ved siden av å være en dyktig forretningskvinne også en rollemodell for dugnadsånd og omtanke, og viser sitt engasjement blant annet ved å løfte fram andre og påta seg frivillige verv», skriver en innsender. Hun er også sentral i oppstarten av den lokalradioen Radio Trondheim, hvor broren Baard Danielsen styrer musikk og prat. «Startet opp lokalradio for å gi trønderne lyden de fortjener», skriver en innsender.

Marit Bjørgen, Petter Northug og en rekke andre idrettsutøvere er også på forslagslisten

Endelig Sorgenfri?

En annen kar med positiv utstråling, som blir foreslått til hedersprisen, er trondhjemmer Ståle Gerhardsen. «Fordi han utmerker seg med å være veldig positiv og engasjerende. Han bidrar til å inspirere andre mennesker, blant annet gjennom matpakketegningene og generelt sitt sprudlende vesen».

Sorgenfri-sjef Erlend Paxal var kandidat i fjorårets avstemming og blir foreslått på nytt fordi han «med sitt stille og samlende lederskap over flere år endret hverdagen for svært mange av Trondheims svakere, og samtidig tilrettelagt blant annet Last Waltz for folkelige, populære (og pengeinnbringende!) opplevelser som har samlet Trondheims befolkning og brakt varme inn i hvert av våre hjem. Erlend er en høyst verdig kandidat, nominert flere ganger. Nå er hans tid inne», skriver forslagsstilleren.

Rosenborg og trener Kåre Ingebrigtsen er blant kandidatene som blir foreslått

Bilhelter

En duo som har gitt bilinteresserte i Trondheim en skikkelig godbit, er Bjarne Reistad og Hans Hallbauer. Duoen står bak Cars & Coffee, uformelle biltreff, på tvers av merketilhørighet og nasjonalitet. «Mange som ellers har minimalt med sosial omgang har funnet et treffsted der de kan se og møte andre mennesker. Jeg er sikker på at Bjarne og Hans' sin innsats har fått mange ut av en depressiv dvale av tiltaksløshet og en framtidig belastning av helsevesenet. For meg er disse to ikke bare mine helter, de er soleklare kandidater til prisen årets trønder», skriver en av innsenderne.

Tina Marie Asphaug i hjelpeorganisasjonen Amadia får mange godord fra forslagsstillerne og er en av de mange frivillige, gode hjelperne som foreslås til hedersprisen.

Sjette gang

I den solide forslagsbunken ligger også navn som Mathall-sjef Anne Morkemo, restauratør Michael Minervini, bartender Jørgen Dons og mange, mange flere.

Det er sjette gang Adresseavisen og NRK Trøndelag deler ut prisen, som skal til noen som har markert seg positivt på en eller annen måte i løpet av året som har gått.

En jury velger ut fem kandidater ut fra forslagene som kommer inn fra våre lesere og lyttere. Når kandidatene er klare, blir det opp til trønderne å stemme frem den kandidaten de mener fortjener prisen.

Prisen for 2015 deles ut under den tradisjonsrike Nyttårskonserten i Olavshallen fredag 8. januar 2016.

Årets trøndere? Baard og Marianne Danielsen. Foto: Frank Lervik
Årets trønder? Erlend Paxal. Foto: Glen Musk, Adresseavisen
Årets trøndere? Hans Hallbauer (bildet) og Bjarne Reistad Foto: Vegard Eggen
Årets trønder? Anne Morkemo. Foto: Kristine Lindebø
Årets trønder? Michael Minervini. Foto: Terje Svaan