Mange husker Celine Helgemo fra Melodi Grand Prix Junior i 2007, der hun vant konkurransen med sangen «Bæstevænna». Mye har forandret seg for orkdalingen siden den gang, og hun er for tiden aktuell som programvert i Disney og hun synger den norske tittellåten til den populære TV-serien «Violetta».

Se her: Celines musikkvideo for Disney Channel

Har blitt bedre foran kamera

19-åringen er i sin andre sesong som programvert i Disney Channels serie «The Scoop». I «The Scoop» loser Celine og to andre programledere seerne gjennom TV-serien «Violetta», der de diskuterer hendelser og gir smakebiter på hva som venter i kommende episoder. Programmet spilles inn i London, og Celine sier at det er veldig morsomt å dra dit og jobbe med profesjonelle.

– Jeg har fått mye artig ut av det, og det er også veldig lærerikt.

«Violetta» er en argentinsk drama-såpeopera utviklet av Disney, og inneholder så langt 80 episoder. Serien handler om en jente med et stort talent for musikk, som flytter til Buenos Aires med sin overbeskyttende far. Her oppstår det forviklinger, blant annet når det gjelder kjærlighet. Serien har blitt en internasjonal suksess, den er nå i sin tredje sesong og er lansert i over 40 land.

Helgemo har nå jobbet som programvert i Disney i over et år, og hun forteller at hun merker forskjellen fra i fjor til i år da hovedsakelig i hvordan hun har blitt tryggere foran kamera.

– Det å spille inn scener foran kamera krever mye fokus, og jeg har blitt bedre foran kamera kan man si. Det er ikke fullt så vanskelig lenger.

Målet er å bli sanger

Da den nye sesongen av «Violetta» hadde førpremiere i Oslo tidligere i høst, var Helgemo vert for et par tusen publikummere. I Januar 2015 reiser hun også til London igjen for nye opptak av «The Scoop».

– Jobben er hyggelig nå, men ettersom jeg snart går inn i mitt 20-ende år vil jeg etter hvert bevege meg videre. Jeg vil uansett fortsette å fokusere på musikken, sier hun.

Sangeren forteller at å være programvert på Disney Channel har gitt henne mange nye kontakter, og at folk har sett henne gjennom programmet. Videre forteller hun at det er flere som har kontaktet henne vedrørende fremtidige jobbtilbud, men hun ønsker ikke å avsløre noe mer enn det. Samarbeidet med Disney har altså åpnet flere dører for Helgemo, og hun beskriver samarbeidet som et profesjonelt og fint samarbeid. 19-åringen er dog klar på at hun synes det er gøy å jobbe med TV, men at det er musikk hun vil drive med.

– Målet mitt er å bli sanger, det er det jeg brenner for.

Fra barnestjerne til voksenartist

Helgemo har flere baller i luften, blant annet sto hun for vokalen i låten «Feels So Good» som er laget av DJ-ene Emil Andersen og Jim Marius Larsen. DJ-duoen deltok i Bandwagon med nevnte låt. Orkdalingen forteller at det er mange som spør henne om hvordan hun skal gå fra barnestjerne til seriøs artist, og om Disney muligens kan stå i veien for dette;

– Jeg har jobbet med dette så lenge at jeg føler at den dagen jeg kommer med en låt jeg virkelig tror på, så tror jeg folk kommer til å skjønne at jeg ikke er et barn lenger, sier hun bestemt.

Jenta går for tiden på musikklinjen på Ringerike Folkehøgskole der hun fordyper seg i både musikk og teater. Hun hadde også nylig rollen som Peter Pan i skolens oppsetning av stykket.

– Det var veldig artig å få være litt trass og tullete.

19-åringen sier at hun trives på folkehøgskolen og at hun jobber med å utvikle seg som artist, både innenfor det musikalske og det teatralske. Hun tenker også på å studere i utlandet hvis hun skal fortsette å studere, og da tenker hun at hun vil jobbe videre med musikken der. Men foreløpig har hun nok med skole og innspillinger av «The Scoop».

– Jeg vil fullføre folkehøgskolen først, så blir det spennende å se hva som skjer etter det, avslutter Helgemo.