– Barna skal være med og vise litt av hva de holder på med i barnehagen, i tillegg til innslag fra skuespillere og kulturfolk på Bakklandet, forteller Mari Nilsen Neira.

Hun har sønnen sin i barnehagen som Trondheim kommune nå vil legge ned på grunn overkapasitet av barnehageplasser i kommunen.

Søndag klokken 14.00 arrangerer hun og de andre foreldrene støttekonserten «En by uten barn?» på Antikvariatet på Nedre Bakklandet.

Vendepunkt

– Det er politisk enighet om fortetting og tilrettelegging for barnefamilier i Midtbyen. Da er det veldig schizofrent at de tar bort den siste kommunale barnehagen i sentrum, mener hun og de andre foreldrene.

– Det er også en forbilledlig bruk av et verneverdig hus. Her bodde portøren til Gamle Bybro og det livet som leves inne på Kongsgården er veldig spesielt. Det er et helt unikt internasjonalt miljø der, som forskere ved NTNU gjerne vil studere språkutviklingen i. Vi er i ferd med å få med oss politikerne til å snu dette, vi er ved et vendepunkt. Det kan bare ikke skje, sier Nilsen Neira.

– Kan ikke ta den siste i byen

Kommunen vil stenge barnehagen, som har vært i drift siden 1968, fra 1. august. De siste ukene har foreldregruppa ved barnehagen hatt flere bystyrepolitikere på besøk. De har også vært i møte med rådmannen. Flere politikere har nå spurt om det finnes alternativer i sentrum, uten at det har kommet svar.

– Det er ikke vanskelig å forstå at de må kutte i utgiftene. Kommunen har vært flinke til å bygge ut barnehager. Men de kan ikke ta den siste i byen. Det har de ikke tenkt på konsekvensene av. Vi er flere som har bosatt oss i byen og ønsker å være med på å snu fraflyttingen fra sentrum. Da er barnehagetilbud essensielt, sier hun.