Trondheimsbandet Peevish Penfriend har holdt på en stund, og selv om de nå «bare» har kommet til sitt andre album, er den musikalske soliditeten noe som tidlig står fram på «Check Your Voicemail». Disse gutta kan å spille drivende rock. Og det er bra, for de ti låtene sitter ikke helt på første og andre gjennomlytting.

Men etter hvert løsner det, åpningslåta «Least Resistance» føles plutselig som en gøyal kjøre-fort-i-bil-rocker og humøret stiger. Hvordan kunne den unngå å høres så bra ut med en gang? Låta får meg til å huske hvor utrolig fint det kan være når resten av bandet ropesynger bakgrunnsvokal og gir bandfølelsen over til lytteren. Den har et skikkelig fengende refreng og det klassiske drivet Peevish Penfriend har vist at de gjør så godt. En perfekt åpningslåt, viser det seg!

«Down and Dirty» og «Kill Time» hviler seg begge tungt på en deilig aggressiv og monoton bass, og bassen føles gjennomgående som en god representant for den obsternasige attityden som ligger i bandets ryggrad. Balladeaktige «I Know You Like It Too» er et ålreit hvileskjær midtveis, men det er ikke før driftige og insisterende «Best Suited Alone» kommer at det føles som vi er tilbake på standarden åpningslåta satte.

Kanskje jeg lar meg lure av hvor gode hooks «Least Resistance» og «Best Suited Alone» leverer, slik at resten fremstår en anelse blekere? Nja. Uansett har Joakim Slettebak Wangen en særegen og frekk stemme som passer godt til Peevish Penfriends sound, selv om engelskuttalen tidvis er under pari (noe som selvsagt også kan betegnes som sjarmerende).

Les flere anmeldelser

På mange måter har Peevish Penfriend tatt gode steg siden sist. Halvparten av sporene føles litt for anonyme, resten er på høyde med debuten og noen av dem blant de beste låtene jeg har hørt i år. «Least Resistance» alene er verdt nysgjerrigheten din. Men flere hooks, takk!

Anmeldt av FRODE JØRUM

NB: Peevish Penfriend-vokalist Joakim Slettebak Wangen er journalist i Adresseavisen. Frode Jørum er frilans musikkskribent for Panorama.no og ikke tilknyttet redaksjonen.

Foto: Aiko Music