Hell Music Festival har innledet et sterkt samarbeid med Leger uten grenser, og festivalledelsen røper nå at Morten Rostrup, som har vært med å bygge opp og i mange år ledet den internasjonale organisasjonen, vil stå for åpningen av årets festival.

- Bakgrunnen for at Rostrup står på scenen under åpningen er den samme som ligger til grunn for at vi har invitert Bob Geldof, nemlig at vi vil ha et politisk grunnlag for festivalen, sier festivalleder Ketil Thorvik.

Ifølge Thorvik kommer Geldof nettopp til Hell på grunn av festivalens nye fokus på sentrale utfordringer i det internasjonale samfunnet.

Varig samarbeid

- Furunes brukte en liste fra hjemmesidene til Leger uten grenser over steder der mennesker lider uten at verdenssamfunnet vier det oppmerksomhet. Vi fortalte om prosjektet til en representant for organisasjonen, og siden har det utviklet seg et stadig tettere samarbeid mellom Hell Music Festival og Leger uten grenser, som vil strekke seg langt utover årets festival, sier Thorvik.

Haakon til Hell?

- I tillegg har vi hatt god kommunikasjon med kroningsjubileet, som blant annet lar oss distribuere informasjon om festivalen til alle journalistene som kommer til kroningsfesten.

Thorvik vil ikke bekrefte noe, men rykter skal dessuten ha det til at representanter fra kongehuset har Hell Music Festival som del av reiseplanen i forbindelse med kroningsjubileet. I så fall som en uoffisiell del av programmet.

Hallelujah in Hell

Kommer. Morten Rostrup, tidligere president i Leger uten grenser.Kommer. Bob Geldof, musiker og veldedighetsildsjel.Kommer kanskje? Kronprins Haakon Magnus