- Det er ikke noe dramatikk i dette. Vi har begge hatt en super tid i Mathallen og setter stor pris på miljøet her. Men mulighetene som åpnet seg andre steder var for fristende, sier restaurant- og butikksjef Erik Lier og kjøkkensjef Mikael Leiknes.

Erik Lier har for tiden sine siste og svært juletravle arbeidsdager, mens Leiknes sluttet allerede i november. De to er naboer i Stjørdal og har i et år «våknet med måkan» for å komme seg tidsnok inn til byen. Nå skal de bytte arbeidsvei til Trondheim med pendlertilværelse i Teveltunet fjellstue i Meråker.

Fra asfalt til vidde

- Nå skal vi ikke lenger være asfaltcowboyer, men ekte cowboyer. Det er enhver kokks drøm å jobbe midt i matfatet, å kunne ha tilhold midt i naturen, få masse frisk fjelluft og alltid ha fiskestangen parat. Det er syv ørretvann i nærheten. Vi kan plukke bær og sopp, og jakte elg og rype, sier Mikael Leiknes. Mindre begeistret er ikke Lier, som også i utgangspunktet hadde et tett forhold til Teveltunet. Familien hans har hatt hytte der i snart 15 år.

Nå får også Mikael seg en leiehytte der, så nå blir de naboer både i Stjørdal og på fjellet. Teveltunet er i sitt syttiende år et veldrevet og veletablert kurs- og konferansesenter, med godt kjøkken og eget bryggeri.

Nabo med Rypetoppen

Sjefen deres blir Ole Fredrik Haarsaker. Han har nylig mottatt stafettpinnen etter sin far som har drevet Fjellstua i en mannsalder. Det skjer også mye i området, nærmeste nabo Rypetoppen adventurepark bringer svært mange inn i nabolaget, og ble nylig kåret til årets trønderske reiselivsbedrift 2016.

- Vi skal ta vare på mye, men også tilføre noe nytt og videreutvikle konseptet. Kanskje ta med gjester ut i skogen, fabulerer Lier. De fikk beskjed om å ta med snekkerbukse på jobb i januar. De skal bruke den første tiden til å bygge nytt kjøkken.

Lier og Leiknes startet i Mathallen litt før åpningen sommeren 2015. Full restaurantdrift på kveld ble det i november 2015.

Blant byens beste restauranter

Restauranten i Mathallen har vært en stor suksess, og har etablert seg i det absolutte tetsjiktet av restauranter i Trondheim. Antallet stillinger har økt fra to til fire og en halv.

Butikken har også vært en suksess, men enkelte har reagert på at butikkarealet er blitt mindre etter hvert og at det nå er en enda mindre hall en da den åpnet.

- Folk har hatt litt urealistiske forventninger til formatet til en mathall i en by på Trondheims størrelse, sier Leiknes.

- Det mange dessuten ikke har fått med seg er at til tross for noen færre kvadrat, er antallet varer mye større nå enn da vi åpnet, og antallet leverandører også, sier Lier. Mathallen startet med 40 leverandører fra regionen og 900 såkalte varelinjer. Nå er det 100 faste leverandører og rundt 1700 varelinjer.

Hektisk, morsomt, lærerikt

- Det har vært en hektisk tid, men både morsomt og lærerikt.

- Jeg har vel slitt dem ut, sier daglig leder Anne Morkemo.

– Jeg skulle gjerne hatt dem med videre, for all del, men de har gjort en stor innsats her, og dyktige folk er klar til å ta over, sier hun, og legger til at det er for tidlig å gå ut med navn på ny kjøkkensjef og restaurantsjef.

- Vi er ikke utslitt nei. Men det er sunt å flytte på seg. Nå kommer det nye folk med nye tanker inn her. Vi legger igjen alle oppskrifter og rutinene vi har etablert, så vil de sikkert ta vare på det beste og legge til noe eget og gjøre stedet enda mer spennende, sier Erik Lier og Mikael Leiknes.

Fortsatt Anne gutter: Stemningen er god mellom daglig leder Anne Morkemo, restaurantsjef Erik Lier (til venstre) og kjøkkensjef Mikael Leiknes, selv om hun må klare seg uten de to i Mathallen videre. Foto: jens petter søraa, Adresseavisen