– Da vi startet Sambandet igjen tidlig på 2000-tallet var ikke alle dørene åpne. Men her ble vi tatt imot ordentlig, og det glemmer vi ikke. Konsertplassen her er noe av de fineste som finnes av utescener i landet, sa Åge Aleksandersen før han gikk på scenen i Folkeparken i Verdal lørdag kveld.

Verdalskonserten i august har vært fast post på programmet for Sambandet de siste 13–14 årene. Rundt 3000 tok turen lørdag, ifølge arrangør Svein Edvard Selnes i Verdal idrettslag.

– Vi er kjempefornøyd, alt gikk knirkefritt for vår del og vi er trygge på at det blir et overskudd til idrettslaget, sier Selnes søndag formiddag.

– Enestående publikum

Det var oppholdsvær og rundt 10 grader da Aleksandersen og bandet gikk på scenen lørdag klokken 21.45. Christer Falcks Facebook-kritikk av mediefokuset på Aleksandersen og Sambandet forrige uke hadde lite gjenklang hos Åge-fansen her. Et hengivent publikum i alderen 16 til 85 år ga dem en varm velkomst.

– Det er kjempekoselig å være her. Dere er et enestående publikum, dere klapper når dere skal klappe, dere synger når dere skal synge, og dere er stille når dere skal være stille. Dette er bare helt fantastisk, kvitterte Aleksandersen fra scenen.

Christer Falck angriper det han mener er en sterkt overdreven dekning av Åge Aleksandersens konsert i Royal Albert Hall.

Jektvik og Cola'n

Gjesteartist var Anders Jektvik som spilte fire sanger med Sambandet midtveis i konserten. Til slutt i Jektviks gjesteopptreden kom «Rampa (Cola'n her)» (2014), låten som handler om da Jektvik skulle varme opp for Aleksandersen på Rampa i Hommelvik i Malvik. Bak scenen sølte han cola på gitarbagen til Aleksandersen, og fikk merke rocknestorens vrede. I Folkeparken benyttet Aleksandersen sjansen til å gi sin versjon av historien.

– Som dere sikkert vet stemmer ikke dette med virkeligheten i det hele tatt, historien er helt annerledes, sa han til verdalspublikummet da Jektvik hadde sunget første vers og refreng. Og fulgte opp med sin versjon: «Kæm har veilta cola i spriten min, nå svineri har havna i heimert'n min. Cola i nyspriten min – den som æ hadd med mæ til byn».

– Sånn va det, sa Åge før Jektvik tok løs på neste vers.

Spyttet på politiet

Namsosbandet Grannes overtok scenen etter Aleksandersen og Sambandet og rundet av kvelden i Folkeparken.

Det var høy stemning i parken, men Røde Kors og vaktene på området meldte om en rolig kveld. En mann blir anmeldt for ordensforstyrrelse etter å ha slått og sparket to mann, i tillegg til at han i spyttet og slo etter politiet.

– Det er en mann i 20-årene, hjemmehørende i Verdal, forteller operasjonsleder Johnny Olsen.

Han forteller ellers om en del meldinger om fyll og litt slåssing fra parken. Politiet tok også hånd om en overstadig beruset 16-åring som ble kjørt hjem rundt klokken 01.30.

– En må regne med at det blir noen hendelser når en samler over 3000 mennesker, sier arrangør Selnes.

Følg Adresseavisen på Facebook , Instagram og Twitter.

Gjesteartist Anders Jektvik spilte fire sanger med Sambandet. Her kom også «Rampa (Cola'n her)» (2014), låten som handler om da Jektvik skulle varme opp for Aleksandersen på Rampa i Hommelvik i Malvik Foto: Leif Arne Holme