- Hehe, det var et dårlig forslag, svarer Morten Heggdal raskt når han får høre han er foreslått som Årets trønder.

Hvor er nordtrønderne? spurte NRK Trøndelag og Adresseavisen i forrige uke da overvekten av forslag til Årets trønder besto av sørtrøndere. Nå har flere nordtrøndere blitt foreslått, en av dem Farmen-deltaker på TV2, Morten Heggdal.

En anonym innsender er raus i beskrivelsen av den 44 år gamle namsosmannen.

«Endelig en trønder som gjør seg godt på tv. Han er trivelig, humoristisk, macho og rett og slett et godt menneske rett igjennom. Morten kan bryte opp trøndernes harry og flåsete rykte. Morten er slik jeg vil at trøndere skal oppfattes!» skriver innsenderen.

Heggdal synes dette er et meget stort kompliment.

Ikke nøl, send inn ditt forslag til Årets trønder i skjemaet til høyre i saken!

- Kommet godt ut

- Det var ikke lite. Man skulle nesten tro jeg hadde fabulert det selv. Men det forandrer ikke min mening. Det er fullt av andre folk i Trøndelag som har mye større verdi enn meg. Jeg har bare deltatt i et realityprogram for å prøve å vinne en premie, mener innsatslederen i politiet.

Men han er enig i at han har kommet fra det så langt i Farmen.

- Jeg hadde ingen erfaring med lignende fra før. Jeg hørte mange skumle rykter om hvordan man blir klippet og redigert, men jeg synes nesten det har tippet andre veien. At jeg har kommet bedre ut enn jeg har vært, mener namsosingen.

RBK, Marit og Petter

- Hvem synes du fortjener å bli Årets trønder?

- Selv om det ble sølv i serien i år synes jeg Rosenborg er et godt samlingspunkt for oss trøndere. Jeg tror de er på vei mot toppen igjen og at en ny æra er på gang. Både spillerne og andre deler av klubben fremstår og uttaler seg veldig forbilledlig. Sammenlignet med Rosenborg spiller jeg 8. divisjon bedriftsfotball i denne sammenhengen, mener tv-kjendisen.

- Og så synes jeg Petter Northug og Marit Bjørgen har vært fenomenale å følge med på gjennom vinteren, sier Heggdal.

Men han synes likevel det er artig å bli foreslått som Årets trønder.

- Det skal jeg fortelle kona når hun kommer hjem.

- Kanskje det er hun som har foreslått deg, siden innsenderen var anonym?

- Nei. Det skal jeg endelig love deg at hun ikke har. Hun synes det er mer enn nok som det er, ler 44-åringen fra Namsos.

Ikke nøl, send inn ditt forslag til Årets trønder i skjemaet til høyre i saken!

Høythengende pris

Det er fjerde gang NRK Trøndelag og Adresseavisen sammen deler ut prisen Årets trønder. Når alle forslagene er kommet inn vil en jury plukke ut fem kandidater som blir nominert til prisen. Deretter vil det bli mulig å stemme fram den kandidaten du mener fortjener å vinne.

– Å bli kåret til Årets trønder er det største du skal kunne oppleve å bli utnevnt til i regionen. Ved å samarbeide om prisen for den slagkraften og prestisjen vinnerne fortjener, sa sjefredaktør i Adresseavisen Arne Blix da startskuddet for årets kåring gikk.