- Jeg vet at Petter ikke vil ha noen problemer med dette. Han sa unnskyld og heldigvis gikk det bra denne gangen, men det vil nok komme noen reaksjoner som det gjør på alt. Hvis man skal ta spesielle hensyn hver gang det kommer en e-post som sier at de ikke liker noe, så kunne man ikke ha køddet med noe, sier Kristian Valen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ble tilbudt penger

Fem måneder etter at Petter Northug promillekjørte og krasjet kom den første Valen-parodien av hendelsen, skriver Dagbladet. Selv om komikeren ble tilbudt penger for å lage humor ut av hendelsen allerede dagen etter, har han fram til nå syntes det har vært for tidlig.

Men tirsdag kveld denne uken var tiden inne, på Kanal Valen på TVNorge.

- Dette er et humorprogram, og da har vi relativt stor takhøyde. Petter Northug er en offentlig person. Han figurerer om dagen som en artig karakter i Coops reklamefilmer, og har selv vært svært proaktiv i media vedrørende fyllekjøringen. Han har også gitt ut en bok om hendelsen sett fra sitt ståsted, i et forsøk på selv å ta regi på den offentlige debatten. Vi mener dette er innenfor rammene av det som er greit å harselere med, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland til Dagbladet.

Da Dagbladet var i kontakt med TVNorge hadde ikke kanalen mottatt reaksjoner på innslaget.

«Torsdag kveld fra Nydalen» har imidlertid allerede vitset om Petter Northugs privatliv i de siste sendingene. De har tatt utgangspunkt i boka «Northug - en familiehistorie», og imitert fester og fylleslag i showet.

Northugs manager Are Sørum Langås ønsket ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

Hoppet 16 meter

Nå venter Northug bare på dommen i straffesaken. Tiltalen mot skistjernen omfatter seks punkter. Fem for brudd på veitrafikkloven og ett for brudd på straffeloven. Det siste gjelder falsk anklage, fordi at han tre ganger forklarte at han var passasjer i bilen.

Det førte til at den egentlige passasjeren, hans kamerat, ble siktet og måtte avgi blodprøve før Northug senere samme dag erkjente å ha sittet bak rattet.

Northug hadde en promille på 1,65 da han i mai kjørte fra boligen sin. Bilen endte i autovernet etter å ha truffet midtrabatten og hoppet 16 meter tvers over en rundkjøring slik at bilen «traff og knakk en lysmast», ifølge tiltalen. Dette skjedde rett ved skistjernens bolig.

Etter ulykken løp Northug fra stedet og forlot kameraten sin skadd i bilen.

Northug er også tiltalt for råkjøring og for ikke å ha varslet politiet om ulykken.