Camilla Pihl kommer til Trondheim for å delta på bryllupsmesse på Clarion Hotel. Foto: Poppe, Cornelius, NTB scanpix

Søndag er det duket for bryllupsmesse på Clarion hotell og kongress i Trondheim med blant annet motevisning av antrekk for både brudepar og bryllupsgjester.

Thorsø er i ferd med å ferdigstille ti kjoler som skal vises frem. Den ene er tiltenkt motebloggeren Camilla Pihl, som er konferansier.

- Jeg har laget en samling av både korte og lange brudekjoler, for å vise mangfoldet. Du trenger ikke nødvendigvis ha en lang kjole når du gifter deg, men gjerne ha en kjole som sier wow uten at den er lang, forteller Thorsø. Hun har en forkjærlighet for korte brudekjoler, spesielt til voksen brud som gifter seg for andre gang.

Feminin eleganse

- Det finnes en kjole til enhver dame i enhver alder som skal gifte seg. Og det er slett ikke påkrevd med en hvit variant, det er så mye fint i sølv, gullbeige eller duse farger.

Trendene sier pastell i år, og det er fortsatt mye blonder. Stilen er ultrafeminin.

- Det du ser på stoffene nå er en veldig romantisk stil, mye er perlebrodert i et visst mønster. Kjolene er ikke så store i skjørtet lenger, vi ser ikke så mye vidde og bløtkakefasong, men midjen skal markeres. Kombinasjonen strutteskjørt og smalt liv har det vært mye av de siste årene, men nå er det mer enten eller.

Ser kjoler i naturen

Thorsø inspireres av naturen og spesielt fjellet når hun lager kjoler. De fleste av kjolene har fått navn etter fjelltopper hun selv har besteget, og som har gitt assosiasjoner til en spesiell kjoledesign.

- Hver gang jeg lager en kjole tenker jeg tilbake på hva jeg har sett på disse turene. Det som er in i tiden blir likevel med, stoffene er jo selve utgangspunktet, men det handler om å ha ideer til å designe noe unikt.

Juvassbreen, Galdhøpiggen og Storwartz er navn på tre av brudekjolene hun har laget, alle basert på naturopplevelser. Men det aller viktigste er at personligheten til den som skal ha kjolen stemmer overens med uttrykk, stil og farge.

Personligheten er førende

- Veldig ofte når bruden kommer med en idé, så ender det opp med noe annet. Det gjelder å finne ut hva vedkommende kler og diskutere seg frem til hva man ønsker å fremheve. Er det øynene, halsen, skuldrene eller midjen som skal være i fokus?

- Og så gjelder det å velge en fasong som kan understreke det fineste på akkurat deg, du skal jo føle deg som prinsesse den dagen. Det er ofte sånn at vi syr om underveis for å tilpasse den helt, forteller designeren.

- Hvordan blir kjolen du lager til Camilla Pihl?

- Hun er en høy og slank dame, og det ønsker jeg jo å fremheve. Så det blir nok en blondekjole med litt glitter, en lang og slank fasong med litt brus nederst. Jeg har sett på en del bilder og ser at hun er ganske klassisk i stilen. Som konferansier skal du gjerne vises, så da blir det kanskje noe i en sølvfarge.

Grace Kelly-stil

Fagleder ved Make Up&Styling ved Norsk Fotofagskole, Linn El Ri Flatås, synes årets bryllupsmote minner om gallakjoler man ofte ser på for eksempel Oscarshowet i Hollywood.

– Brudekjolene nå er gjerne i havfruefasong, altså lange og smale, i taft og tyll, og med strass og pynt. Men de er litt enklere i stilen enn hva vi har sett tidligere. Vintagestilen er her, og Grace Kelly er et av moteikonene som inspirerer brudekjolemoten nå, sier Flatås.

- Pynt deg mer

Thorsø synes generelt at folk pynter seg for lite når de skal på fest, og at det blir for beskjedent skille mellom fest og hverdag.

- Dersom folk skal ut på byen kommer de gjerne i jobbantrekket, i jeans og genser, mens jeg er litt gammeldags og gjerne vil tilbake til 40-tallet da damene brukte både hatt og hansker. Jeg synes det er flott når folk pynter seg, og dessuten skal man ha respekt for brudeparets ønsker. Farge på kjolen er viktig, man bør for all del ikke bruke verken hvitt, rødt eller svart i et bryllup, synes Thorsø og legger til:

- Kle deg litt penere enn du egentlig har lyst til, kle deg opp!

Thorsø inspireres av naturen og spesielt fjellet når hun lager kjoler. De fleste av kjolene har fått navn etter fjelltopper hun selv har besteget, og som har gitt assosiasjoner til en spesiell kjoledesign. Foto: Frank Foss