Konflikten har oppstått etter en konsert på en martna i 2015, og Hellbillies krever over 860 000 kroner fra Levanger Vel. 6. januar møtes partene i Oslo tingrett, skriver avisen Innherred.

Hellbillies mener velforeningen brøt kontrakten de hadde i forbindelse med konserten under Levangermartnan i fjor. Det kjente rockegruppa fra Ål i Hallingdal mener de skulle ha fått betalt på provisjonsbasis, mens velforeningen mener de hadde en fastprisavtale og betalte bandet rundt 200 000 kroner etter konserten.

Forsøkt forlik

– Velforeningen mener de kan dokumentere at Hellbillies ikke skulle ha betalt etter hvor mange som besøkte konserten. Vi har forsøkt å inngå forlik med Hellbillies, men har ikke blitt enige, sier advokat Rolf Christensen til NRK.

– Kontraktsbruddet er knyttet til at saksøkte slapp inn langt flere enn det kontrakten tillot. Hellbillies mener at både publikumstaket og følgene av misligholdet er regulert i kontrakten, sier advokat Christian Wadahl Uhlen, som representerer Hellbillies.

4000 publikummere

Det kom nesten 4000 publikummere for å se konserten. Velforeningens advokat mener summen bandet krever er «astronomisk».

– Det er et uhørt høyt krav som vil få fatale følger for velforeningen om det må innfris, sier Levanger Vels advokat Rolf Christensen til NRK.

Saken kommer opp i Oslo tingrett fordi Hellbillies managerselskap holder til der.

foto
Rockere fra Hallingdal: Hellbillies ble startet i 1990, har gitt ut en rekke plater og vunnet tre Spellemannspriser. Foto: NTB Scanpix