De tre gode vennene Tore Renberg, Karl Ove Knausgård og Frank «Tønes» Tønnesen er på turné i landets fire største byer for å lansere Renbergs nye roman «Angrep på alle kanter». Onsdag kveld holdt de en forestilling på Studentersamfundet i Trondheim.

- Vi forfattere blir ofte plassert på håpløse scener når vi skal fortelle om de nye bøkene våre. Men siden jeg er en utadvent, sceneglad forfatter, mener jeg at det trenger ikke være sånn. Derfor satte jeg sammen denne gjengen, sier Renberg når adressa.no møter trioen før konserten.

Les flere kultursaker her

Gamle venner

Han og Knausgård har vært venner siden de møttes da de studerte sammen i Bergen for 20 år siden. Bandet Lemen var da en viktig del av livet deres i et par år, men ønsket om å bli forfattere var den viktigste drivkraften for dem.

På Samfundet tok de imidlertid frem gamle ferdigheter. Renberg var vokalist, mens Knausgård spilte trommer.

- Jeg har ikke spilt trommer på 19 år, men jeg har øvd i sommer, sier Knusgård.

«Tønes» beskriver bandet som rock med litt «new wave.»

- Litt DePress og litt R.E.M, sier den kjente visesangeren.

- Kjempebra

Og skal vi tro publikumerne Stefan Ekehaug (26) og Henriette Johannessen (27) så falt musikkferdighetene til de to forfatterne i god smak.

- Dette er det mest originale boklanseringen jeg har vært med på noen gang, sier Stefan.

- Kjempebra. Dette var uventet. Jeg hadde ikke peiling på hva jeg gikk til på forhånd. Det var litt mer show enn jeg hadde regnet med, sier Henriette.