For 11. året på rad inviterer American Car Club Trondheim til feiring på amerikansk vis, og tradisjonen tro er det Cafe Rampa i Hommelvik som står som vertskap. Tidligere år har Amcar-entusiastene vært alene om å markere 4. juli i Hommelvik, men i år har det lokale mannskoret meldt at også de vil ta del i feiringen med arrangementet ”Made in USA”.

Avlyst, eller ikke…

Søndag 30. juni skrev imidlertid koret på sin Facebook-side at de dessverre måtte avlyse arrangementet. Årsaken som ble oppgitt var at det samtidige Amcar-treffet i Hommelvik Sentrum var et privat arrangement.

Da Adresseavisen i dag kontaktet leder i Hommelvik Mannskor Finn Fossmo, avviste han imidlertid at arrangementet var avlyst, og hevdet årsaken til den opprinnelige avlysningen skyldtes noe så udramatisk som personmangel.

– Avlysningen hadde ingenting med Amcar-treffet å gjøre, og annonseringen på Facebook skyldtes rett og slett en skrivefeil, sier Fossmo.

Interessekonflikt

Adresseavisen erfarer imidlertid at det har vært noe konflikt knyttet til årets 4. juli-feiring i Hommelvik, og at mannskorets avlysning dreier seg om mer enn en skrivefeil. Det er ting som indikerer at det er ulike interesser når det kommer til hvordan den amerikanske nasjonaldagen bør markeres, og at stemningen i Hommelvik har vært ganske så betent i denne saken.

Kommunekontoret i Malvik opplyste at de har vært involvert i saken, da det gjelder to private arrangement. Også der syntes det imidlertid å herske en viss usikkerhet knyttet til hvorvidt mannskorets konsert ville gå av stabelen eller ikke.

Korsang og motordur

De som er glad i korsang kan nå imidlertid glede seg, for Fossmo bekreftet senere overfor Adresseavisen at mannskorets arrangement vil gå av stabelen som planlagt.

– Vi arrangerer to konserter, og byr på alt fra negro spirituals til 90-talls pop. Det vil også serveres både burger og brownies, sier Fossmo.

På Cafe Rampa arrangeres det populære Amcar-treffet som vanlig, så der markeres dagen tradisjonen tro med motordur og blankpolerte panser.

Det blir dermed to ulike arrangementer i Hommelvik Sentrum den 4. juli, og dagen byr slik på noe for både korentusiaster og bilfantaster.

Mange ble skuffet da Hommelvik Mannskor på søndag postet denne meldingen på sin Facebook-side. Foto: Skjermdump