Om lag 300 påmeldte på Ungdommens kulturmønstring (UKM) i Trondheim bærer bud om en lys fremtid for trøndersk kulturliv. For på Kultursenteret Isak har rekordmange unge filmskapere, kunstnere, dansere, teatergrupper og musikere til fulle fått vist hva de kan denne helgen. Fagjuryen hadde med andre ord ingen enkel oppgave da det skulle velges ut rundt 50 deltagere som gikk videre til fylkesmønstringen på Oppdal 7.-9. mars.

- Det har vært utrolig høyt nivå på årets lokalmønstring i Trondheim, sa en imponert juryforkvinne Lene Stakset lørdag kveld, like før hun avslørte hvem som gikk videre til fylkesmønstringen.

Fornøyde deltagere

Blant dem som gikk videre med et musikalsk innslag var duoen Thomas Husmo Litleskare (17) og Haakon Rabben Husøy. Sammen fremførte de Elvis Costellos «Almost Blue» med stoisk ro i Amfisalen på kultursenteret lørdag.

- Dette har vært en flott helg, og tatt i betraktning av at jeg har blitt forkjølet syns jeg fremføringen gikk bra også, sier Husmo Litleskare til Adresseavisen rett etter avsluttet innsats. Han legger ikke skjul på at han følte et visst press før han entret scenen.

- Jeg har deltatt på UKM tidligere, men da var jeg en del av en band, så jeg var litt mer spent denne gangen. Det blir mer nakent når vi bare er to, og jeg både synger og spiller saksofon, forklarer han.

Også teatergruppa Kong Rekes Relativt Lite Omreisende Menasjeri, som begeistret publikum med en noe uortodoks versjon av Romeo og Julie, var fornøyd med innsatsen på lørdag.

-.Dette er vår første opptreden på UKM, men det blir ikke den siste. Vi har aldri opptrådt foran så mange før, og dette var utrolig gøy, sier Even Melhus, for anledningen kledd som den shakespearske heltinne.

- Stor bredde gledelig

Til sammen har rundt 1500 personer vært innom Isak de dagene- fredag og lørdag-, UKM har pågått, og dette inkluderer deltagere, publikum og arrangører. Det er altså rekord, og medarbeider på Kultursenteret Isak Tone Bye er stolt over gjennomføringen av årets lokalmønstring.

-.Det har alltid vært bra, men det er flott at vi i år har slått alle rekorder hva antall påmeldte angår. Også er det svært gledelig at vi har fått så stor bredde i kulturuttrykkene. For eksempel var det flere teatergrupper påmeldt i år enn tidligere, sier Bye.

Foto: PÅL VIKESLAND
Foto: PÅL VIKESLAND