I dag skriver Dagbladet at plateselskapet til Jan Fredrik Karlsen, Playroom, har opsjon på samtlige Idol-finalister.

Har det ikke travelt

Astrid Smeplass (16) røk ut av konkurransen fredag, men toppet i helgen Itunes-lista med låten «Shattered», som hun selv har skrevet.

Karlsen vil ikke kommentere overfor Dagbladet om han allerede har tilbudt 16-åringen platekontrakt, men ifølge Smeplass har det ikke vært noen kontakt så langt.

- Nei, jeg har ikke hørt noe fra han, sier Smeplass som forteller at hun ikke har det travelt med å gi ut plate akkurat nå.

Mer enn en reality-deltaker

- Jeg har ingen konkrete planer om det, og om det skulle komme et tilbud nå, så vil jeg ikke takke ja til det første og beste. Jeg vil bli en seriøs artist og ikke bare en reality-deltaker. Det er viktig for meg, sier rennbyggen.

I fredagens Idol-sending sang deltakerne sine egne låter. Det håper Smeplass å kunne fortsette med.

- Nå skal jeg komme i gang ordentlig med låtskriving. Det beste er å skrive egne låter, men jeg kan også tenke meg å samarbeide med andre. En god blanding hadde vært det beste, sier hun.

Hjem til mamma og pappa

16-åringen kom i dag morges hjem til Rennebu med nattoget, og skal nå tilbringe noen dager hjemme hos mor og far før hun drar tilbake til hybelen i Orkdal for å fortsette på idrettslinja der.

- Det beste med å måtte reise hjem blir å møte igjen venner og familie, det blir fint, sier hun.

Avviser feil ved avstemmingen

Det kom som en stor overraskelse både på dommerne og TV-publikum da hun røk ut av Idol fredag, og på programmets Facebook-side har flere meldt om at de fikk feilmelding da de prøvde å stemme på Smeplass. Assisterende kommunikasjonssjef i TV2, Bjarne Laastad, avviser at det kan ha vært noe galt med stemmegivingen.

-Vi har foretatt en fullstendig analyse internt på vår plattform, og har ikke funnet noe unormalt med fredagens avstemming. Statistikken understøtter dette, også forholdet mellom telefon- og sms-stemmer. Vi kan aldri utelukke at enkelte brukere kan ha mottatt feilmelding fra sin operatør,  men hva som eventuelt er årsaken til dette vet vi ingenting om. Det er et forhold den enkelte abonnent må avklare med sin operatør.