Michael Kiwanuka: HOME AGAIN

Siden første ep i fjor sommer har hypen gått om Michael Kiwanuka. Når debutalbumet omsider foreligger, låter han nesten alt som fjorårets mann, siden halvparten av sangene her allerede har vært ute på singler. Fra omslag til innhold virker plata til den 24-årige briten av ugandisk opphav som en klassisk debut fra ca. 40 år tilbake. Saken er varm, orkestrert folksoul med gjenklang fra artister som Bill Withers og Terry Callier.

«Home Again» er en strøken singer/songwriter-debut med røtter i soulmusikken før disco, funk og hiphop tok den i andre retninger. Som sådan vinner den på gode melodier og Kiwanukas varme, smittende røst. I en stadig mer retrofil bransje skal det ikke brukes for sterkt mot han at han låter mer som fortidens enn framtidens mann. «Rest» minner til forveksling om Al Greens versjon av «For The Good Times», på ei plate som bekrefter mer enn den overrasker. Mest av alt bekrefter den at flere burde høre på og la seg inspirere av Bill Withers.

Høydepunkt: «Tell Me A Tale»

«Home Again» er en strøken singer/songwriter-debut med røtter i soulmusikken før disco, funk og hiphop tok den i andre retninger, mener vår anmelder.