Gåten Isabelle er 17 år, pen, intelligent og omsvermet. Vi møter henne i familieidyll på den franske rivieraen sommeren hun debuterer seksuelt med jevnaldrende Felix. Når regissør Ozon brått kutter til høsten er Isabelle blitt til Lea –en callgirl i Paris som er over gjennomsnittet ivrig i tjenesten.

Både familien og samfunnet krever en forklaring på hvordan den tilsynelatende vellykkede Isabelle fullt bevisst velger seg en slik skam. Men regissør Ozon faller aldri for fristelsen å psykologisere Isabelle. Tvert i mot, filmen handler mye om hvordan hovedpersonen hele tiden motsetter seg psykologisering. Moren forlanger et svar for sin egen sjelefreds og samvittighets skyld, mens politiet forhører henne på vegne av storsamfunnet. De påtvinger Isabelle psykologen Serge som ikke kommer lengre enn en formelaktig påpeking av at Isabelle er et skilsmissebarn som har sett lite til sin far i oppveksten.

Vi får etter hvert en forklaring på hvordan Isabelle tok på seg personaen Lea. I et tilbakeblikk klipper Ozon sammen en tilforlatelig historie. Men til forskjell fra de resten av filmen, som er fortalt med et sannferdig kamera, har dette avsnittet Isabelle som forteller. Dette er historien hun velger gi omverdenen for å slippe unna forklaringskravet. Isabelle er en notorisk upålitelig forteller. Kanskje vet hun ikke engang selv hva som er sant.

Verden krever en forklaring.

Det er ikke alltid den fins.