«Årets Kulturman, författaren i norska feministkomedin «Kvinner i for store herreskjorter», roligaste film hittills #giff15», tvitret filmanmelder Helena Lindblad fra svenske Dagens Nyheter under visningen av filmen.

God stemning i salen

Flikkes romantiske komedie «Kvinner i for store herreskjorter» hadde verdenspremiere på Göteborg Film Festival fredag kveld. Filmen er løselig basert på Gunnhild Øyehaugs roman «Vente, blinke» fra 2008 og gikk rett hjem hos det svenske publikummet de tre gangene den ble vist under festivalen.

– Jeg kunne høre jevn latter hele veien, det var god stemning til tross for at filmen er kulturspesifikk på noen områder. Jeg tror ikke svenskene vet hvor stor Tore Strømøy er her til lands, for eksempel, sier regissøren.

Som tweeten fra Lindblad vitner om, gjorde forfatter Kåre Tryvle (spilt av Hallvard Holmen) særlig inntrykk på festivalens publikum. Det er nok heller ikke tilfeldig at filmen blir kalt for en feministkomedie i svenske medier.

– Sverige har jo kommet en del lengre enn oss når det gjelder feminisme, sier Flikke.

Vises i Danmark

Filmens suksess har heller ikke gått danskene hus forbi – Flikke og produsent Yngve Sæther har fått distribusjon for den i Danmark gjennom distributøren Øst for paradis.

– Vi har et mål om at filmen kommer til å vises på danske kinoer i løpet av august, forteller Flikke.

Her hjemme har «Kvinner i for store herreskjorter» i skrivende stund rukket å få terningkast 4 av VGs anmelder Jon Selås. For dem som ønsker å se filmen på hjemlige trakter, er første mulighet 3. mars da den er åpningsfilm under Kosmorama. Ordinær premiere er 6. mars.