I sju uker i sommer vil Sommeråpent sende direkte om bord fra den tidligere hurtigruten MS Sjøkurs. 38 havner langs norskekysten får besøk, og i dag kl. 12 ankom skipet Trondheim.

Selv om sommerværet lot vente på seg, var det nok av mennesker som hadde møtt opp på Turistskipskaia for å ønske MS Sjøkurs velkommen.

– Rørende mottakelse

Det var mange trondhjemmere som hadde møtt opp på kaia, med både Rosenborg-flagg, trekkspill og salg av lokale delikatesser. Trondhjemske Gevorbne Musketeerr Corps hadde stilt opp i uniformer fra 1850-tallet, og de ønsket ble MS Sjøkurs velkommen med en drønnende kanonsalutt.

Oppmøtet var med andre ord mildt sagt bedre enn sist Hurtigruten og NRK gjestet byen i 2011 med programserien «Hurtigruten minutt for minutt».

Kristin Ytre-Arne, som er en av prosjektlederne i NRK Sommer, ønsket folk velkommen. Hun var veldig fornøyd med oppmøtet.

– Mottakelsen her i Trondheim er rett og slett rørende, sier Ytre-Arne.

Hyggelig med Hurtigrute

En av dem som hadde trosset vind og vær og tatt turen til Turistskipskaia, var Astri Hansen.

– Ja, jeg måtte jo det, sier Hansen som beskriver seg selv som en ekte Hurtigrute-entusiast.

– Jeg er jo en ekte Hurtigrute-entusiast, sier Hansen.

– Jeg følger også med på Sommeråpent hver dag, så dette synes jeg er veldig hyggelig, fortsetter Hansen som for anledningen har stilt opp med både norsk flagg og sydvest fraHurtgrutenn.

Musikalsk velkomst

Artisten Charlotte Audestad ønsket velkommen med en minikonsert på kaikanten. Hitraværingen som er kjent for sin trønderske visepop, spilte sanger fra debutalbumet «På feil si' avvei'nn».

I kveld kl. 21:30 sender Sommeråpent direkte fra Trondheim, og da blir det flere musikalske innslag. Blant annet skal Ida Jenshus spille om bord.

Ellers står både Anne B. Ragde og Are og Odin på gjestelisten. Musikkteatret Elden fra Røros stiller også mannsterke opp med 15 uniformerte soldater.

Følg innseilingen til MS Sjøkurs på NRK.no fra og med klokka 17.10.

God stemning: Artist Charlotte Audestad holdt minikonsert for de fremmøtte på Turistskipskaia Foto: Richard Sagen, Richard Sagen +47 95198665
Mange ville gjerne se MS Sjøkurs tirsdag formiddag. Foto: RICHARD SAGEN
Velkommen: Astri Hansen var en av mange som hadde møtt opp for å ønske MS Sjøkurs velkommen Foto: Richard Sagen, Richard Sagen +47 95198665