Pstereo-festivalen synes norske band er altfor dyre. Derfor leter de heller i utlandet for å finne headlinere. Fra før av har de både engelske Ladytron og svenske Sahara Hotnights på plakaten. Nå er det klart at også de amerikanske skatepunkerne NOFX blir å finne på Torvet den siste helga i august.

- Jeg synes det er kanon at vi har fått på plass en slik størrelse allerede det første året, vi har jo ingenting å vise til fra før, sier en kry booking-ansvarlig Kim Aasli. - De er soundtracket til en hel generasjon, mener han, noe festivalsjef Frode Halvorsen er helt enig i.

- Det var ikke et vorspiel uten at vi hørte på NOFX da jeg var i femtenårsalderen, forteller Halvorsen.

Sin egen måte

- NOFX har alltid gjort ting på sin egen måte. De nekter å bli spilt på kommersiell radio og tv, og har alltid gitt ut musikken på eget selskap. Likevel har de solgt over sju millioner plater, forteller han. Sist de spilte i Norge var på Rockefeller i Oslo i 2003.

- Da var det utsolgt i en måned på forhånd, opplyser Aasli.

- Hvor mye koster et slikt band?

- Ikke mer enn en vanlig norsk headliner. Vi synes norske band er altfor dyre, så vi hadde skaffet oss gode kontakter i Sverige. Ettersom NOFX skulle spille der, fikk vi dem hit også for en rimelig penge. Men dette er uhyre eksklusivt. De spiller kun to konserter i Skandinavia i sommer.

- Det er ikke litt nostalgi-booking?

- Nei, dette er levende legender, slår Aasli fast, og fremholder NOFX som et av få band som bevarte punken i motsetning til band som Green Day og Offspring.

Hårete lørdag: Lørdag 25. august kommer skatepunkerne i NOFX til Torvet. De avslutter kvelden etter blant andre The Boys. Kim Aasli og Frode Halvorsen fra Pstereo-festivalen er strålende fornøyd. Foto: STEIN RISSTAD LARSSEN